Starinska tehnika

FOTO Ako ovog Božića želite potpuno drugačije ukrase za bor, bacite oko na Dianine radove

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenčanka Diana Diklić krije se iza Instagram profila D.knots, na kojem možete pronaći različite proizvode izrađene makrame tehnikom od prirodnih materijala.

Ta mama dvoje djece priča kako je makrame sasvim slučajno otkrila na Pinterestu i kaže kako je to bila ljubav na prvi pogled.

– Od malih nogu sam voljela izrađivati nešto svojim rukama, razne kreativne i diy stvari, što sama, što s djecom i kad sam otkrila makrame – to je bilo to – počinje.

Inače, makrame je starinska vještina vezivanja čvorova, posebna je jer ne postoji strojna izvedba čvorova i spada u jedne od rijetkih tehnika koje se mogu izrađivati isključivo ručno.

– Makrame tehniku sam naučila izrađivati sama uz pomoć Pinteresta i Youtubea. Krenula sam s osnovnim čvorovima pa polako do sve zahtjevnijih. Za usavršavanje tehnike trebalo je par mjeseci, iako prostora za učenje i napredak još uvijek ima. Veseli me stalno učenje i smišljanje novih ideja. Uz ovo radim i posao u struci od 7 do 15 sati, a pletenje je moj ispušni ventil nakon stresnog dana jer me opušta i čini sretnom – kaže.

Diana izrađuje božićne ukrase, viseće držače za biljke, podmetače za čaše, zidne dekoracije, privjeske za ključeve, razne ukrasne duge za dječje sobe.

– Radim po narudžbi i jako me veseli kad dobijem upit za nešto novo što još nisam izrađivala, to mi je izazov i veselje. Svaki ukras je izrađen s ljubavlju, od 100 posto recikliranog pamučnog konopa, pazeći i na najsitnije detalje pa tako i kod pakiranja samog proizvoda biram prirodne materijale – pojašnjava.

Cijene njezinih radova kreću se od 30 do 200 kuna, a planova za budućnost ima mnogo.

– Planova za budućnost imam jako puno, u pripremi su i novi proizvodi. Trenutno je fokus na božićnim ukrasima ali već se polako pripremam za sljedeću sezonu. Želja mi je da se moji proizvodi mogu kupiti i u raznim trgovinama s hrvatskim unikatnim proizvodima – zaključuje Diana.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: