Više

    Fini gulaš: Ručak koji se ‘sam kuha’ dok vi obavljate što treba po kući

     

    Gulaš je mnogima omiljeno jelo u hladnijem dijelu godine. Ne samo da je riječ o krepkom obroku na žlicu koje će utopliti kosti i zasititi organizam, već je to ručak ili večera koja se „sama kuha“.

    Gulaš se, naime, priprema od jeftinijih komada mesa koji se dugotrajnom termičkom obradom transformiraju u najfinije i najmekše zalogaje.

    Dovoljno je staviti prave sastojke u lonac i pustiti da se krčkaju nekoliko sati na laganoj temperaturi, dok vi obavljate sve što trebate po kući.

    Na kraju kuhanja poslužite ih s kriškom domaćeg kruha, pire-krumpirom ili kuhanom tjesteninom!

     

     

    Sastojci za svinjski gulaš:
    500 grama svinjskih kocki za gulaš (bez kosti)
    200 grama šampinjona
    2 veća luka
    2 crvene paprike
    2 češnja češnjaka
    1 žlica koncentrata rajčice
    1 litra mesnog ili povrtnog temeljca
    1 žlica slatke mljevene paprike
    1 lovorov list
    1 žlica brašna
    sol i papar po želji
    biljno ulje ili svinjska mast za pirjanje

     

     

    Priprema:
    1. Kocke mesa uvaljate u brašno pa popržite na malo masnoće. Pirjajte oko desetak minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju sa svih strana, piše Zadovoljna

    2. Izvadite meso iz lonca.

     

     

    3. Dodajte još masnoće u lonac po potrebi te prepirjajte luk i papriku narezanu na kocke nekoliko minuta.

    4. Ubacite i češnjak te pirjajte oko jedne minute.

    5. Dodajte koncentrat rajčice i sve dobro promiješajte. Podlijte temeljcem.

    6. U lonac vratite meso, dodajte šampinjone narezane na veće komade i sve začine.

    7. Poklopite djelomično lonac i pustite da se sve zajedno kuha na laganoj temperaturi oko 2 sata, odnosno dok meso ne postane mekano poput maslaca.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Prva emisija ‘Večere za 5’ u Zečevu: ‘Prvi...

    U novom tjednu u 'Večeri za 5 na selu' kuhat će kandidati iz Šibensko-kninske županije, a prva domaćica bila je mesarica Mišela. Mišeli su u...

    Trebate odvjetnika ili pravnu pomoć, a nemate novca?...

    Svi ljudi trebali bi biti jednaki pred zakonom, imati osiguranu djelotvornu pravnu zaštitu i pristup sudu i drugim javnopravnim tijelima. Besplatna pravna pomoć ostvaruje...

    Dobra i luksuzna kapljica: Najskuplja vina na svijetu...

    Najskuplje vino na svijetu je boca Domaine de la Romanée-Conti Grand Cru iz Burgundije. Godine 1945. proizvedeno je samo 600 boca ovog legendarnog vina,...

    Rad nedjeljom bit će plaćen 50 posto više...

    Ministar rada Marin Piletić predstavio je u ponedjeljak socijalnim partnerima zakonodavni okvir uređenja rada nedjeljom kojim se predlože da se rad nedjeljom od 1....

    NAJNOVIJE

    Prva emisija ‘Večere za 5’ u Zečevu: ‘Prvi je dan i ne može odmah biti desetka iako je sve bilo savršeno, čak i atmosfera’

    U novom tjednu u 'Večeri za 5 na selu' kuhat će kandidati iz Šibensko-kninske županije, a prva domaćica bila je mesarica Mišela. Mišeli su u...

    Trebate odvjetnika ili pravnu pomoć, a nemate novca? Provjerite imate li pravo na besplatnu pomoć

    Svi ljudi trebali bi biti jednaki pred zakonom, imati osiguranu djelotvornu pravnu zaštitu i pristup sudu i drugim javnopravnim tijelima. Besplatna pravna pomoć ostvaruje...

    Dobra i luksuzna kapljica: Najskuplja vina na svijetu od čijih cifra će vam se zavrtjeti

    Najskuplje vino na svijetu je boca Domaine de la Romanée-Conti Grand Cru iz Burgundije. Godine 1945. proizvedeno je samo 600 boca ovog legendarnog vina,...

    Rad nedjeljom bit će plaćen 50 posto više od 1. siječnja

    Ministar rada Marin Piletić predstavio je u ponedjeljak socijalnim partnerima zakonodavni okvir uređenja rada nedjeljom kojim se predlože da se rad nedjeljom od 1....