" "
Više

    " "

    Fini gulaš: Ručak koji se ‘sam kuha’ dok vi obavljate što treba po kući

     

    Gulaš je mnogima omiljeno jelo u hladnijem dijelu godine. Ne samo da je riječ o krepkom obroku na žlicu koje će utopliti kosti i zasititi organizam, već je to ručak ili večera koja se „sama kuha“.

    Gulaš se, naime, priprema od jeftinijih komada mesa koji se dugotrajnom termičkom obradom transformiraju u najfinije i najmekše zalogaje.

    Dovoljno je staviti prave sastojke u lonac i pustiti da se krčkaju nekoliko sati na laganoj temperaturi, dok vi obavljate sve što trebate po kući.

    Na kraju kuhanja poslužite ih s kriškom domaćeg kruha, pire-krumpirom ili kuhanom tjesteninom!

     

     

    Sastojci za svinjski gulaš:
    500 grama svinjskih kocki za gulaš (bez kosti)
    200 grama šampinjona
    2 veća luka
    2 crvene paprike
    2 češnja češnjaka
    1 žlica koncentrata rajčice
    1 litra mesnog ili povrtnog temeljca
    1 žlica slatke mljevene paprike
    1 lovorov list
    1 žlica brašna
    sol i papar po želji
    biljno ulje ili svinjska mast za pirjanje

     

     

    Priprema:
    1. Kocke mesa uvaljate u brašno pa popržite na malo masnoće. Pirjajte oko desetak minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju sa svih strana, piše Zadovoljna

    2. Izvadite meso iz lonca.

     

     

    3. Dodajte još masnoće u lonac po potrebi te prepirjajte luk i papriku narezanu na kocke nekoliko minuta.

    4. Ubacite i češnjak te pirjajte oko jedne minute.

    5. Dodajte koncentrat rajčice i sve dobro promiješajte. Podlijte temeljcem.

    6. U lonac vratite meso, dodajte šampinjone narezane na veće komade i sve začine.

    7. Poklopite djelomično lonac i pustite da se sve zajedno kuha na laganoj temperaturi oko 2 sata, odnosno dok meso ne postane mekano poput maslaca.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Noćnu vožnju pijanog 31-godišnjaka kroz Brodaricu prekinula patrola

    Noćas, 29.ožujka u jedan sat iza ponoći u Brodarici, prilikom kontrole prometa od strane policijskih službenika Prometne policije Šibenik, zaustavljen je osobni automobil šibenskih...

    Deratizacija na području Općine Rogoznica počinje 3. travnja

    Iz tvrtke AS-EKO najavili su da će provesti preventivnu sistematsku deratizaciju javnih površina na području Općine Rogoznica u razdoblju od 3. do 5 travnja....

    Do nedjelje suho, barem djelomice sunčano i toplo

    Sljedećih dana vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena, na kopnu i osjetan porast temperature zraka, zatim opet promjenjivije. Do kraja...

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana...

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    NAJNOVIJE

    Noćnu vožnju pijanog 31-godišnjaka kroz Brodaricu prekinula patrola

    Noćas, 29.ožujka u jedan sat iza ponoći u Brodarici, prilikom kontrole prometa od strane policijskih službenika Prometne policije Šibenik, zaustavljen je osobni automobil šibenskih...

    Deratizacija na području Općine Rogoznica počinje 3. travnja

    Iz tvrtke AS-EKO najavili su da će provesti preventivnu sistematsku deratizaciju javnih površina na području Općine Rogoznica u razdoblju od 3. do 5 travnja....

    Do nedjelje suho, barem djelomice sunčano i toplo

    Sljedećih dana vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena, na kopnu i osjetan porast temperature zraka, zatim opet promjenjivije. Do kraja...

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana misa posvete ulja

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...