U tijeku je sezona prehlada i viroza, a uskoro stiže i gripa. Bez obzira na to želite li zaliječiti postojeću prehladu i virozu ili jednostavno želite ojačati oslabljen imunitet kako biste ga spremili za borbu protiv virusa i bakterija, obavezno morate voditi računa o prehrani, piše zadovoljna.hr.
U ovo doba godine korisno je u jelovnik uvrstiti juhe koje ne samo da griju tijelo, nego ga i liječe. Zato vam donosimo vam recept za finu juhicu koja u sebi sadrži moćne sastojke s antiupalnim i antibakterijskim svojstvima poput češnjaka, đumbira i kurkume te jednako zdravog poriluka i raznog korjenastog povrća.
SASTOJCI ZA JUHU:
– 2 l vode
– 1 manja pileća prsa
– 1 manji poriluk
– 2 srednje mrkve
– 3 češnja češnjaka
– 1 komad đumbira veličina kovanice od pet kuna
– 1 srednji korijen celera
– 1 srednji korijem peršina
– 1 šaka peršinovog lišća
– 3 velike žlice maslinovog ulja
– 1 mala žlica kurkume
– sol i papar