Isprobajte

Dvobojni kuglof od višanja bez šećera i brašna!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Napravite smjesu

Bademe izmeljite u blenderu ili u mašinici za orahe. U blenderu također izmeljite lanene sjemenke dok se ne pretvore u prah.

Sve suhe sastojke, osim kakao praha i korice naranče povežite i stavite sa strane.

U drugoj posudi povežite jaja s ostalim mokrim sastojcima. Suhe sastojke dodajte u smjesu s jajima te im dodajte ulje i ocat.

Od dobivene smjese odvojite 30% u drugu posudu i tu dodajte kakao prah i koricu limuna.

Složite u kalup

Sada za kuglof imate bijelu i crnu smjesu, u bijelu dodajte višnje. Najbolje je koristiti silikonski kalup za kuglof kako bi spriječili da se kolač zalijepi za kalup.

Prije nego počnete slagati smjese u kalup upalite pećnicu da se zagrije na 175 stupnjeva, piše IndexRecepti

Prvo stavite red bijele smjese, pa onda par žlica crne i preko toga opet red bijele smjese. Postupak ponovite dok ne potrošite smjesu.

Ispecite

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 stupnjeva oko 30 do 35 minuta.

Temperaturu i vrijeme pečenja prilagodite vašoj pećnici jer nisu sve iste (ako grije slabije onda stavite na 180, ako jače onda na 170 stupnjeva).

Kuglof je gotov kada ubodete čačkalicu u sredinu i ona izađe čista.

Ohladite i ukrasite

Ostavite ga oko 30 minuta da se ohladiti u kalupu, te ga onda izvadite i pokrijte čistom kuhinjskom krpom dok se potpuno ne ohladi.

Kuglof prelijte glazurom od tamne čokolade i ukrasite višnjama.


Pratite nas i na društvenim mrežama: