Donosimo vam recept za čarobni kolač koji je zaludio ljubitelje slatkog



Foto: Instagram/jocooks

Takozvani čarobni kolač’ dobio je naziv zbog svoja tri sloja kreme dobivena od istog sastojka. Iako ovaj kolač nije novost u svijetu slastičarstva, nedavno je dobio na popularnosti zahvaljujući food blogerici Joanni Cismari i zaljubljenicima u slatko koji ovaj kolač proteklih dana dijele na TikToku i Instagramu.

Blogerica koja se krije iza Instagram profila Jo Cooks je na svom blogu otkrila recept za ovaj jednostavan troslojni kolač i time izazvala lavinu oduševljenih reakcija. Kolač se sastoji od hrskavog vrha, kreme i biskvita, a tajna njegova okusa krije se u neujednačenom miješanju bjelanjaka sa žumanjcima koje će u ovom slučaju biti od velike koristi, piše Tportal

Za ovaj poprilično ekonomičan kolač potrebno vam je tek šest osnovnih sastojaka koje većina ima u svojoj kuhinji, a plus je i to što je jednostavan za pripremu.

Sastojci

  • 4 jaja sobne temperature
  • 128 g šalice šećera
  • 8 žlica omekšalog maslaca
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije
  • 105 g brašna
  • 450 ml mlakog mlijeka
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema

1. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Posudu za pečenje premažite maslacem i obložite je papirom za pečenje.

2. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Mikserom umutite žumanjke i šećer dok ne postanu pjenasti.

3. Dodajte otopljeni maslac i vaniliju i nastavite miksati još minutu ili dvije. Dodajte brašno i dobro sjedinite sastojke.

4. Lagano miksajući, polako ulijevajte mlijeko. U zasebnoj posudi bjelanjke istucite u snijeg.

5. Na kraju ručno, laganim pokretima, umiješajte bjelanjke u smjesu sa žumanjcima i brašnom, no pripazite da ih ne razbijete u potpunosti. U smjesi moraju ostati vidljivi bijeli tragovi.

6. Kolač pecite oko 40 minuta ili dok na površini ne poprimi zlatnu boju.

7. Kolač pospite šećerom u prahu i poslužite ohlađenog uz dodatak kuhanog voćnog sirupa od smrznutog bobičastog voća.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.