Bijela čokolada i komadići lješnjaka

Donosimo recept za omiljene keksiće šibenske food blogerice

Imate li svoje omiljene kekse ili sastojke koje volite nadodati? Food blogerici Nini Mrvici, uz choco chip keksiće, ovi jedni od najdražih.

Keksići su hrskavi izvan, mekani iznutra i prepuni komadića bijele čokolade i lješnjaka. Dođe mi da zaronim u njih koliko su primamljivi.

 

Lješnjake možete tostirati prije sjeckanja kako bi postigli još puniji okus. Ja ih volim tostirane, ali ovaj korak možete preskočiti. Također, lješnjake možete zamijeniti drugim orašastim plodovima poput pekan oraha illi badema, a umjesto bijele čokolade nadodati onu za kuhanje.

 

Ono što volim kod ovih keksića je to što su jako jednostavni za pripremu i što su za tren gotovi pa ih možete napraviti kad god ih se zaželite. Oduzet će vam jako malo vremena, a dobit ćete predivnu kombinaciju okusa i keksiće svježe do 14 dana.

 

KEKSI S KOMADIĆIMA LJEŠNJAKA I BIJELE ČOKOLADE

 

SASTOJCI

ZA 18 KEKSIĆA

  • 300 g glatkog brašna
  • 140 g maslaca sobne temperature
  • 100 g šećera
  • 120 g smeđeg šećera
  • 2 jaja L veličine
  • 1 žličica arome vanilije
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 150 g bijele čokolade
  • 70 g krupno sjeckanih lješnjaka

 

PRIPREMA

  1. Maslac i šećer pjenasto stucite. Dodajte im jaje po jaje miksajući između svakog dodavanja.
  2. Sada dodajte aromu vanilije.
  3. Brašno i sodu pomiješajte pa ih dodajte smjesi s maslacom. Mikserom sve povežite u kompaktnu smjesu.
  4. Bijelu čokoladu i lješnjake usitnite na krupnije komade.
  5. Dodajte ih tijestu za kekse i umiješajte ih špatulom.
  6. Posudu s tijestom prekrijte prozirnom folijom i spremite u hladnjak na pola sata kako bi se tijesto ohladilo.
  7. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite dva lima za pečenje koje ste obložili papirom za pečenje.
  8. Pomoću žlice za sladoled ili obične žlice vadite kuglice tijesta. Posložite ih na papir za pečenje radeći razmak kako se keksići ne bi zalijepili u pečenju.
  9. Pecite ih 9-12 minuta, odnosno dok vam rub keksića ne poprimi laganu rumenu boju i postane tvrd na dodir, a unutrašnjost ostane mekana. Hlađenjem će se keksići stvrdnuti.
  10. Keksiće spremite u posudu za kekse. Ovako vam mogu stajati do 14 dana.

 

Dobar tek!

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.