Proljeće idealno za ispijanje kave za balkonu

Detalji za balkone i terase koji će ih pretvoriti u omiljeni kutak

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Privatni vanjski prostor san je većine ljudi, posebno onih koji žive u gradskim stanovima. Samo mali balkon dovoljan je da još više zavolimo naš životni prostor, piše Zadovoljna.hr

Ako ste među sretnicima koji imaju mali, srednji, veliki balkon ili pak prekrasnu terasu, onda ih i sami vjerojatno želite što bolje iskoristiti. To znači da se nećete zaustaviti samo na stolicama i stoliću nego ćete pomoću raznih detalja učiniti vašu oazu mjestom na kojem ćete provoditi najviše vremena kada to vrijeme dopušta.

Imajte na umu da, bez obzira na to koliko je malen, svaki balkon ima potencijal, a to kako ćete ga urediti ovisi o vama i vašim preferencijama.

  1. Dodajte mali stol

Dvije najbitnije stvari za uživanje u jutarnjoj kavi su stolica i stolić. Ako imate manji balkon odaberite model koji je sklopiv tako da ga lako možete maknuti sa strane kada vam nije potreban.

2. Nađite mjesta za zelenilo

Balkon, odnosno terasa su vaše privatne oaze na otvorenom, a da bi taj dojam boravka na otvorenom bio potpun svaki slobodan centimetar iskoristite za biljke. Vaš balkon će zahvaljujući njima izgledati lijepo i mirisati još ljepše.

  1. Iskoristite prostor na zidu

Na zidove objesite razne ukrase, ali i košare s biljem. Dobit ćete lijep detalj, a pritom ćete uštedjeti prostor. Tu je i mogućnost postavljanja polica koje također štede prostor. Na njih možet staviti viseće cvijeće koje će na taj način posebno doći do izražaja.

  1. Ne zaboravite rasvjetu

Balkon nije tu samo da biste ga koristili tijekom dana. Pobrinite se za rasvjetu, kako biste i navečer mogli uživati u vašoj divnoj oazi. I tu ne mislimo samo na klasičnu rasvjetu. Zaigrajte se detaljima koji će u večernjim satima na vašem balkonu stvoriti predivnu atmosferu. To mogu biti lampice u raznim oblicima od onih u obliku loptica do zvjezdica, zatim fenjeri, razne visilice…

Kako biste bili sigurni da vas u toj romantično osvijetljenoj oazi neće napasti komarci, možete iskoristiti primjerice svijeće s citronelom koje ih odbijaju.

5. Osigurajte si privatnost

Gradski balkoni vrlo često se nalaze tik do susjedovog. Ako ne želite da svatko ima pogled na vaše ispijanje kave osigurajte si privatnost. To možete učiniti pomoću visokih biljaka ili drugih pomagala koje je moguće kupiti u trgovinama.


Pratite nas i na društvenim mrežama: