Provjerite koji su to

Deset darova koje nikada ne bi trebalo poklanjati drugima

ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Razmišljate o savršenom božićnom daru za dragu osobu? Prilikom izbora morate biti pažljivi jer postoje pokloni koje nije primjereno poklanjati. U redu ih je kupiti samo ako vam je osoba za koju ste ih namijeniti sama rekla da želi baš taj poklon, piše Zadovoljna.hr.

Izdvojili smo neke od takvih poklona pa ako se spremate za šoping provjerite što ne bi bilo dobro kupiti:

Kućne ljubimice
Ukoliko niste potpuno sigurni da osoba želi kućnog ljubimca i da se može brinuti o njemu, nikada nemojte kupiti životinju za poklon.

Opremu za vježbanje
Koliko god osoba voljela vježbati, oprema za vježbanje nije primjeren poklon. Osim toga, osoba kojoj poklonite opremu za vježbanje mogla bi se uvrijediti jer bi dar mogla shvatiti kao znak da treba smršavjeti. 

Kremu protiv bora ili celulita
Isto kao i oprema za vježbanje, i kreme protiv bora ili celulita ne smiju biti na listi potencijalnih darova. Jer tko želi dobiti dar koji mu govori da bi se trebao riješiti bora i celulita? Želite li osobu razveseliti nekim proizvodom preparativne kozmetike, puno bolji izbor bit će mirišljavi losion ili kupka.

 Vagu
Poklon kojem se vjerojatno nitko neće obradovati je – vaga. Želi li žena imati vagu kod kuće, kupit će je sama. Darivanje vage jednostavno nije pristojno.

Nož
Darivanje noža donosi nesreću i posvađat ćeš se s osobom koja ti je poklonila nož, kaže praznovjerje. Bez obzira bili praznovjerni ili ne, nemojte poklanjati noževe jer, prema bontonu, oštri predmeti nisu prikladan poklon.

Kaktus
Kaktusi i druge šiljate biljke nisu dobri pokloni, a izbjegavajte i darivanje ruža s trnjem jer označavaju bušenje odnosa.

Sredstva za čišćenje
Kako godine odmiču, sve nas više vesele nove spužvice za pranje posuđa, deterdženti i druga sredstva za čišćenje, ali nismo sigurni koliko će se vaši prijatelji i članovi obitelji razveseliti kada odmotaju poklon i ugledaju prašak za čišćenje i krpu za brisanje prašine. To bi mogli shvatiti kao poruku da bi trebali više čistiti.

Cijeli članak pronađite ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.