‘Današnji trendovi ne zahtjevaju da budete potpuno usklađeni s partnerom’: Dizajnerica Roza Banovac savjetuje vas o savršenim maturalnim haljinama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Još samo nekoliko mjeseci i pratiti ćemo Norijadu novih mladića i djevojki koji će svoju sreću potražiti u nekom od studentskih gradova diljem Hrvatske. No ipak, svemu tome prethodit će proslava njihove zrelosti, odnosno popularna maturalna večer. Popričali smo sa šibenskom dizajnericom Rozalijom Banovac koja nas je uputila u sve trendove kako bi djevojkama izbor maturalne haljine bio što lakši i bezbolniji.

– Kada djevojke dođu kod mene u salon, najčešće biraju čipku ili šljokice koje izgledaju poprilično elegantno te većini dobro stoji. Druga varijanta su kombinacije s tilom- puf, princeza stil i slično, dok je treća varijanta sirena kroj koji je izrazito popularan, kaže Roza.

Ipak, naglašava kako je za nju razočaravajuće to što većina djevojaka bira crnu boju.

– Voljela bih da se djevojke istaknu. Crna doista jest predivna, ona sužava, izgledate profinjeno i elegantno, no ipak je to jedan večer koja će vam do kraja života ostati u pamćenju. Predložila bi im da se malo poigraju bojama. Ove sezone nose se malo tamnije boje, pa je moja preporuka bordo, tamna ljubičasta, petrolej zelena te crvena boja i nude varijante. Kada imate žarke boje onda haljina ne treba biti ‘prenakićena’ – naglašava.

design by roza (2)

Djevojke bi trebale pripaziti na proreze, dekolte i otvorena leđa.

– Ako ste, primjerice odabrali haljinu s dekolteom, onda ne bi trebali imati proreze na nogama. S druge strane ako su vam leđa otvorena, onda možete imati i malo dekoltea. Ako je haljina kratka, ne bi bilo dobro da je haljina gore otvorena. Moram naglasiti da se cure moraju držati svoje građe, a ne slike koje one donesu. Sve ovisi o vašoj građi tijela – kaže.

Ako ste niže i malo punije, uvijek je dobro naglasiti struk koji vas izduži, dok za visoke i tanje cure preporučuje sirena kroj, samo je važno da vas vizualno dodatno ne izduži. Za dodatke je najbolje odabrati bundicu, šal, stolu ili kaput.

– Uvijek preporučujem kraće krznene bundice, no ako se radi o kratkoj haljini, onda je često bolji izbor kaput. To ovisi o izboru haljine. I jednu stvar bi voljela posebno naglasiti, a to je da današnji trendovi ne zahtjevaju da budete potpuno usklađeni s partnerom. Ne mora kravata biti u boji haljine, kao ni košulja. Okej mi je da ako djevojka ima sivu ili plavu haljinu, njezin partner obuče plavo odijelo, no kažem, boja košulje i kravate usklađena s partnericom definitivno je ‘out’ – zaključuje dizajnerica.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: