Čokoladni cheesecake bez pečenja, a vrijeme njegove izrada traje svega 15-ak minuta, piše Zadovoljna.hr
Sastojci za podlogu:
– 150 grama prhkih keksa po izboru
– 100 grama maslaca
Krema:
– 300 grama čokolade za kuhanje ili tamne čokolade
– 500 grama mascarpone sira
– 100 grama šećera u prahu
– 250 ml vrhnja za šlag
Priprema:
- Usitnite kekse te ih pomiješajte s rastopljenim maslacem. Kekse možete usitniti u blenderu, mlincu za kavu ili orahe, ili ih položiti u vrećicu pa istući valjkom za tijesto dok ne dobijete slatki prah. U okrugli kalup za torte s obručem ubacite smjesu keksa i maslaca te je dobro utisnite na dno kalupa i zatim stavite u zamrzivač dok ne pripremite kremu.
- Čokoladu natrgajte na kockice i rastopite. Zatim je pustite da se malo ohladi.Mikserom u jednoj posudi čvrsto istucite vrhnje za šlag. U drugoj zatim izmiksajte mascarpone sa šećerom i dodajte mlaku otopljenu čokoladu. Malo po malo u tu smjesu dodajte šlag i lagano miješajte dok sve ne sjedinite.
3. Izvadite iz zamrzivača kalup, prelijte kremu na podlogu od keksa i maslaca te stavite u klasični dio hladnjaka na nekoliko sati da se stvrdne