Radite cijeli tjedan, jedva čekate vikend, kupite dobro meso i ostala čuda, spremite se biti majstor roštilja, a kad ono, izvedba takva da gosti, neugodnosti radi, kažu ‘ma dobro je’. E pa, nemojte da se to dogodi i vama, već poslušajte savjete znalaca, piše Punkufer.hr.
Matt Horn, chef restorana u Kaliforniji, za portal Insider podijelio je zlatne savjete kako ne upropastiti roštilj kod kuće. Ovo je njegovih pet savjeta, kojih ako slijedite, nećete biti razočarani konačnom izvedbom grilanja.
- Ne perite meso
Nema potrebe da kod kuće perete meso. Naime, možete samo raširiti bakteriju u kuhinji, ali će također i ‘natopiti’ proteine, što će dovesti do razrjeđivanja prirodnih okusa. Umjesto toga, osušite meso papirnatim ručnikom kako biste uklonili neželjenu vlagu iz ambalaže prije nego ćete meso začiniti.
Više pročitajte OVDJE.