Tehnički izazov

Carmina Burana u Spaladium Areni. Ovakva predstava nije izvedena na našim prostorimaFoto: screenshot

Antologijska kantata Carmina Burana izvest će se u Spaladium Areni 7. sudenoga. Ovaj projekt Carmina Burana je veliki tehnički izazov i može se kazati da ovakva predstava nije izvedena na našim prostorima. Svjetski priznati producent Sebastiano Raffa je najavivši ovu impresivnu predstavu istaknuo je da su s puno entuzijazma i želje ušliu ovaj projekt

– Drago nam je da smo našli prostor koji može zadovoljiti sve tehničke zahtjeve za izvođenje ove fantastične kantate.

Tvrtka Operama, koja je organizator ovog spektakla, izvodila je djela  po svim najvećim svjetskim pozornicama(Sydney, Melborne, Tokio, Munchen, Verona, Barcelona, Copenhagen…), a i stadionima,  srećom je odlučila prirediti ovaj izniman audio vizualan događaj u Spaladium Areni. O kakvom spektaklu se radi govori činjenica da orkestar broji 100 glazbenika a zbor 200 pjevača, a Splićani će moći uživati u prekrasnom glasu sopranistice Ane Malovan.

Moto Operame je opera za narod. I stoga nema druge nego što prije kupiti ulaznicu za ovaj rijetko viđeni spektakl. Ulaznice možete kupiti u  na svim prodajnim mjestima Adriaticketa i online, od utorka 23. lipnja.

Operama gradi “virtualne” svjetove, gdje posebni efekti, trodimenzionalno okruženje i najnovija audio tehnologija donosi publici uzbudljivo audio-vizualno iskustvo. Ambiciozni projekti u kojem se umjetnost i tehnologija, naizgled  dva vrlo udaljena svijeta, zapravo približavaju i utječu jedni druge.

Carmina Burana je djelo Carla Orffa, koji je imao želju stvoriti djelo koje će prepoznati široka publika, i u tome je i više nego uspio. “Carmina Burana” postala je ne samo prepoznatljivo moderno djelo klasične glazbe proteklog stoljeća, već i uvjerljivo najizvođeniji zborski pjev, sa spektakularnim “O Fortuna” koji je zbog svoje popularnosti praktički započeo vlastiti život neovisno o cjelovitom djelu.

Kantata Cramina Burana je jedno od najizvođenijih djela klasične glazbe,  a ovaj koncert u Spaladiumu je jedan od onih koji se ne smiju propustiti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.