Više

    Brza juha od graha: Najlakši recept za slasno toskansko jelo od jeftinih sastojaka

     

    Toskanska juha s grahom ukusno je jelo koje se u Italiji, ali i diljem svijeta jede u hladnijem dijelu godine. Riječ je o gustoj juhi od graha i korjenastog povrća koja ima tisuću varijanti, a obično se poslužuje s tostiranim starim kruhom, piše Punkufer.

    U klasični recept obično ide sitno ili krupnije nasjeckano povrće, no ako ga pretvorite u pastu prije termičke obrade značajno ćete si skratiti vrijeme pripreme.

    Sastojci za 4 osobe:

    • 1 konzerva bijelog graha od 800 ml
    • 1 litra pilećeg temeljca
    • 1 mrkva
    • 1 stapka celera
    • 1 luk
    • 2-3 češnja češnjaka
    • 3 žlice milerama ili kiselog vrhnja
    • ½ limuna
    • ½ čajne žličice suhog timijana
    • ½ čajne žličice ružmarina
    • sol i papar po želji
    • biljno ulje za pirjanje
    • lovorov list

     

    Priprema toskanske juhe s grahom:

    1. U blenderu izmiksajte luk, češnjak, mrkvu i celer s malo vode u pastu.
    2. Na malo biljnog ulja propirjajte tako dobivenu pastu dok ne ispari sva voda.
    3. U lonac dodajte procijeđeni i isprani bijeli grah iz konzerve te sve zajedno prelijte s pilećim temeljcem.
    4. Začinite juhu sa soli, paprom, timijanom i ružmarinom.i lovorovim listom. Pustite da se juha kuha na umjerenoj temperaturi otprilike 10 do 15 minuta dok se ne sljube svi okusi.
    5. Pred kraj kuhanja juhu izblendajte štapnim mikserom te dodajte kiselo vrhnje ili mileram te sok pola limuna. Posolite i popaprite još jednom ako je to potrebno.
    6. Juhu poslužite s tostiranim kruhom. Dobar tek!

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Uz stogodišnju kulisu Jadrije osječki ‘Kralj lavova’ okupio...

    Pred 100 godina starim kulisama najstarijeg dijela Gradskog kupališta Jadrija, uz afričku toplinu, noć su u ponedjeljak ispunili zvuci Afrike. Gostovanje Akademije za umjetnost...

    Osvježavajuća torta gotova za čas: Recept za jogurticu...

    Jogurtica s miješanim voćem je jednostavna, ukusna i ne previše slatka torta za čiju izradu možete koristiti svježe voće ili ono iz tegle. Nataša...

    More, sunce i ljubavni zov: Ovi horoskopski znakovi...

    Ljeto je njihovo vrijeme za uživanje i tada se osjećaju najbolje, mnogi od njih procvatu kao orhideja, a velike vrućine im ne smetaju već...

    Osvježenje s okusom kokosa: Piña colada bez alkohola...

    Piña colada jedan je od najpopularnijih ljetnih koktela s dobrim razlogom. Kombinacija bijelog ruma, soka od ananasa i kokosova vrhnja jednostavno priziva ljeto i...

    NAJNOVIJE

    Uz stogodišnju kulisu Jadrije osječki ‘Kralj lavova’ okupio i mlado i staro

    Pred 100 godina starim kulisama najstarijeg dijela Gradskog kupališta Jadrija, uz afričku toplinu, noć su u ponedjeljak ispunili zvuci Afrike. Gostovanje Akademije za umjetnost...

    Osvježavajuća torta gotova za čas: Recept za jogurticu s omiljenim voćem

    Jogurtica s miješanim voćem je jednostavna, ukusna i ne previše slatka torta za čiju izradu možete koristiti svježe voće ili ono iz tegle. Nataša...

    More, sunce i ljubavni zov: Ovi horoskopski znakovi žive za ljeto

    Ljeto je njihovo vrijeme za uživanje i tada se osjećaju najbolje, mnogi od njih procvatu kao orhideja, a velike vrućine im ne smetaju već...

    Osvježenje s okusom kokosa: Piña colada bez alkohola koju mogu pijuckati i klinci

    Piña colada jedan je od najpopularnijih ljetnih koktela s dobrim razlogom. Kombinacija bijelog ruma, soka od ananasa i kokosova vrhnja jednostavno priziva ljeto i...