Obitelj Holder iz Velike Britanije u Hrvatsku je stigla u ožujku ove godine kako bi posjetili Nacionalni park ‘Krka’, no planove im je poremetila korona zbog koje su se od tada zadržali u županiji. Kraj pandemije i popuštanje zaštitnih mjera dočekali su ih u kampu ‘Marina’ na Lozovcu, a čim im se ukazala prilika, ostvarili su svoju dugogodišnju želju – cjeloviti obilazak Nacionalnog parka.
Kao poznata gastro influencerica, Victoria svoje veganske recepte redovito objavljuje u brojnim svjetskim veganskim i vegetarijanskim publikacijama poput Vegan Lifestyle Magazinea, Vegan Health & Fitness Magazine te Vegan Societyja, a ova Britanka stoji i iza Instagram profila Victoria’s Creative Kitchena na kojemu je prati više od 10.000 pratitelja.
Od drugih gastro blogera i influencera s gastronomske scene, razlikuje je to što u svojim kreativnim veganskim jelima uspješno spaja naizgled nespojive namirnice, ali i to što kuhanje i pisanje recepata odrađuje iz mini busa u kojem, zajedno sa suprugom Nickom i kćerkicom Nelly, putuje po svijetu.
Obitelj je upoznala najpoznatija prirodna bogatstva Parka – Skradinski buk, Visovac i Roški slap na kojem je Victoria poslužila slasni namaz od slanutka, cikle i bosiljka.
– Današnji obiteljski dan na Krki bilo je čarobno iskustvo. Proteklih mjeseci upoznali smo se s lokalnim stanovnicima koji su izrazito susretljivi i gostoljubivi. Uputili su nas u bogatu tradiciju pripreme hrane od autohtonih proizvoda. Uživali smo u mirisima i okusima hrane i osmišljavanju novih recepata. Iako tako blizu, ni slutili nismo koliko Krka krije iznenađenja i kako su prekrasni lokaliteti koje smo danas obišli. Uz naše bogato iskustvo Hrvatske i pripremu slasnih zalogaja na Krki ovo je bio još jedan fantastičan dan – oduševljeno je istaknula Victoria Holder.
Djelatnici ‘Krke’ ovu su britansku obitelj pak počastili piknikom na Roškom slapu na kojemu su im poslužili zapečenu palentu s povrćem i prisnicu, beskvasni kruh, te su ovoj britanskoj obitelji otkrili sve sadržaje koje ‘Krka’ nudi svojim posjetiteljima.