Bez pećnice i miksera: Hit recept za kolač od jabuka s jednim jajetom koji svi isprobavaju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kada u kuhinji i hladnjaku nemate previše namirnica, a zaželjeli ste se nekog brzinskog deserta, spas potražite u ovom ukusnom kolaču s jabukama za koji vam treba samo jedno jaje, dvije jabuke i minimum dodatnih sastojaka. Ovaj je recept posljednjih tjedana pravi internetski hit, a jedan od razloga za to je i činjenica da vam za njegovu pripremu ne treba ni mikser ni pećnica.

Naime, on se peče u tavi na štednjaku ili ploči za kuhanje. Mnogi su na društvenim mrežama i YouTubeu objavili svoje varijante ovog deserta, a mi vam donosimo recept s kanala Arab Sweets koji je dosad skupio gotovo 10 milijuna pregleda.

SASTOJCI ZA NADJEV:

– 2 velike jabuke
– 30 grama maslaca
– 30 grama šećera
– cimet po želji

SASTOJCI ZA TIJESTO:
– 1 jaje
– 30 grama šećera
– 8 grama vanilin-šećera
– 30 ml ulja
– 150 grama jogurta
– 140 grama glatkog brašna
– 8 grama praška za pecivo

 

PRIPREMA:

 

 

1. Jabuke prvo ogulite, zatim operite, prepolovite i odstranite koštice te naposljetku narežite na ploške.

2. Jaje razmutite sa šećerom i vanilin-šećerom. Dodajte ulje i dobro promiješajte, a nakon ulja jogurt. Na kraju umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo koje prvo možete i prosijati. Miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu.

3. U tavi rastopite maslac i zatim dodajte šećer pa promiješajte. Zatim u tavu stavite jabuke i pirjajte na laganoj vatri 10-tak minuta. Nakon toga po želji ubacite cimet i promiješajte. Prelijte jabuke pripremljenom smjesom, lagano je poravnajte sa špatulom kako biste jabuke u potpunosti prekrili. Stavite poklopac na tavu i pecite kolač 10 minuta.

4. Zatim čačkalicom provjerite je li unutrašnjost kolača suha. Ako na čačkalici nema mokrih ostataka smjese, preokrenite ga na drugu stranu kako bi se i ona zapekla. To ćete najlakše napraviti tako što ćete tanjurom veličine tave prekriti kolač, a zatim ga okrenuti skupa s tavom i tako ga izručiti na tanjur. Zatim ga jednostavno s tanjura opet premjestite u tavu. Opet poklopite tavu i pustite da se kolač peče još pet minuta, piše Zadovoljna


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.