Bez pečenja: Recept za sočni kolač od keksa i pudinga gotov za tren

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Treba vam neki brzinski desert za proslavu Međunarodnog praznika rada? Portal Zadovoljna recept za kolač bez pečenja koji ćete napraviti za tren. Brže od ovoga ne može. Keksi, puding od lješnjaka i čokoladna glazura dobitna su kombinacija.

SASTOJCI ZA BRZI KOLAČ OD KEKSA I PUDINGA:

– 500 grama petit beurre keksa
– 1 litra mlijeka (za puding)
– 2 dcl mlijeka (za namakanje keksa)
– 15 dag maslaca
– 2 pudinga od lješnjaka (ili drugi po želji)
– 1 dcl slatkog vrhnja
– 100 grama tamne čokolade

 

PRIPREMA:

1. Puding skuhajte prema uputama na pakiranju. Kada s ohladi, mikserom u njega umiješajte maslac sobne temperature.

 

2. Odaberite protvan u koji ćete slagati kolač. Kekse s obje strane namačite u mlijeko i stavljajte u protvan dok ne pokrijete dno. Zatim stavite nekoliko žlica kreme i razmažite. Naizmjence stavljajte sloj keksa i kreme dok ne potrošite svu kremu, a posljednji sloj mora biti keks.

3. Kada ste složili sve slojeve, pripremite glazuru. Čokoladu natrgajte na kockice i prelijte s vrelim slatkim vrhnjem. Pustite da čokolada minutu-dvije stoji u vrelom vrhnju, a zatim promiješajte kuhačom ili špatulom dok ne dobijete glatku glazuru. Prelijte je preko kolača i kada se glazura ohladi, stavite kolač na hlađenje.

SAVJET: Ako želite još ukusniji kolač, kekse umjesto u mlijeko umačite u mješavinu crne kave i ruma.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.