" "
Više

    " "

    Bez pečenja i želatine: Recept za ružičasti cheesecake od jagoda

     

    Iskoristite sezonu jagoda kako biste napravili jednu posebnu verziju obožavanog cheesecakea. Recept za ovo ružičasto zadovoljstvo pronađite u nastavku

    SASTOJCI ZA CHEESECAKE S JAGODAMA:

    – 150 grama keksa
    – 90 grama maslaca
    – 400 grama bijele čokolade
    – 350 grama krem sira
    – 300 grama jagoda
    – 180 ml slatkog vrhnja
    – 1 velika žlica šećera po potrebi

    PRIPREMA CHEESECAKEA S JAGODAMA:

    1. Kekse sameljite u procesoru ili razmrvite koristeći bat za meso (stavite kekse u veću kuhinjsku krpu, zamotajte i istucite batom). Otopite maslac, dobro ga pomiješajte s keksima i zatim tu smjesu utisnite u okrugli kalup promjera 20 centimetara. Pritišćite smjesu ravnim dnom čaše ili neke druge ravne kuhinjske posude kako biste smjesu maksimalno utisnuli u kalup. Nakon toga kalup stavite u frižider na 45 minuta.

    2. Jagode operite i očistite. Izblendajte ih u pire ili pire napravite štapnim mikserom. Ako slučajno nemate ni blender ni štapni mikser, jagode narežite na sitne komadiće i pospite jednom velikom žlicom šećera. Pustite ih da odstoje 20-ak minuta kako bi omekšale, a zatim ih dobro zgnječite vilicom. Rezultat neće biti isti kao i kod blendanja, ali kolač će i dalje biti jednako ukusan.

    3. Čokoladu natrgajte na kockice i otopite na laganoj vatri. U veću posudu stavite slatko vrhnje, krem sir i pire od jagoda pa miksajte srednje jakom brzinom od tri do pet minuta dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim u nju polako dodajte prohlađenu čokoladu i obavezno je lagano i ručno umiješajte u smjesu, nikako ne s mikserom.

    4. Ulijte smjesu u kalup, malo poravnajte špatulom i ostavite da se hladi preko noći, minimalno 15 sati. Tortu možete staviti i u zamrzivač pa je poslužiti kao sladolednu tortu.

    SAVJETI:

    – s obzirom na to da ova torta ima vrlo mekanu teksturu, nemojte preskakati hlađenje jer je nećete moći normalno rezati i servirati

    – ne koristite “light” nemasne krem sireve za tortu, nego obavezno uzmite punomasnu varijantu jer se u suprotnom krema neće dobro stisnuti

    – ako vam se torta nije dobro stisnula, prije serviranja stavite je u zamrzivač na sat vremena

    Izvor: Zadovoljna.hr

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Crnica igra za povratak serije u Pulu: ‘Moramo...

    Malonogometaši Crnice igraju večeras za ostanak u igri, za prolongiranje kraja sezone. Za to će im trebati pobjeda protiv Pule u drugoj utakmici četvrtfinala...

    Fešta od košarke na Baldekinu, Šibenka protiv favoriziranog...

    U subotu je na Baldekinu nova fešta od košarke. Šibenka dočekuje Zadar u klasiku hrvatske košarke, pred, vjerujemo, punim tribinama. Gosti su, jasno, favoriti,...

    Zekanoviću vrata Sabora mogu zalupiti samo preferencijalni glasovi...

    HDZ zna – zna jako dobro kako potpuno marginalnog političara uvesti u Sabor. Jednom su to već napravili pa će opet 'šlepati' fenjeraša hrvatske...

    Udruženje obrtnika Šibenik obilježava 20 godina organiziranja Uskrsnog...

    U Udruženje obrtnika Šibenik s ponosom se prisjećaju prvog Uskrsnog doručka kojeg je 2004. godine  Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika  pri Udruženju obrtnika Šibenik ...

    NAJNOVIJE

    Crnica igra za povratak serije u Pulu: ‘Moramo pokazati zašto smo tu gdje jesmo’

    Malonogometaši Crnice igraju večeras za ostanak u igri, za prolongiranje kraja sezone. Za to će im trebati pobjeda protiv Pule u drugoj utakmici četvrtfinala...

    Fešta od košarke na Baldekinu, Šibenka protiv favoriziranog Zadra traži prekid crnog niza

    U subotu je na Baldekinu nova fešta od košarke. Šibenka dočekuje Zadar u klasiku hrvatske košarke, pred, vjerujemo, punim tribinama. Gosti su, jasno, favoriti,...

    Zekanoviću vrata Sabora mogu zalupiti samo preferencijalni glasovi nezadovoljnih u HDZ-u

    HDZ zna – zna jako dobro kako potpuno marginalnog političara uvesti u Sabor. Jednom su to već napravili pa će opet 'šlepati' fenjeraša hrvatske...

    Udruženje obrtnika Šibenik obilježava 20 godina organiziranja Uskrsnog doručka

    U Udruženje obrtnika Šibenik s ponosom se prisjećaju prvog Uskrsnog doručka kojeg je 2004. godine  Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika  pri Udruženju obrtnika Šibenik ...