Ako vam se ne ide u trgovinu

Bez kvasca i bez dizanja: Recept za fini kruh koji se brzo priprema



Foto: Ilustracija

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Otkako je u hrvatskim i svjetskim trgovinama poprilično teško pronaći kvasac, vrlo su popularni recepti za kruh i pekarske proizvode bez tog sastojka. Ne čudi stoga što je irski kruh pravi izbor, javlja zadovoljna.hr.

Ime je dobio jer potječe iz Irske, a još se naziva i soda kruh jer mu je jedna od glavnih sastojaka soda bikarbona. Ako ga niste dosad isprobali, sad je pravo vrijeme.

Kruh bez kvasca je savršene teksture i lijepog izgleda. Lako se reže u pravilne kriške. Kora mu je fina i hrskava, a unutrašnost mekana i kompaktna. Dakako, prekrasno miriše.

Sastojci:

450 grama glatkog brašna

12 grama soli

12 grama šećera

18 grama sode bikarbone

400 ml jogurta (možete upotrijebiti i kiselo mlijeko ili mlaćenicu)

malo brašna za radnu površinu

Više pročitajte OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.