Ako vam se ne ide u trgovinu

Bez kvasca i bez dizanja: Recept za fini kruh koji se brzo priprema



Foto: Ilustracija

Otkako je u hrvatskim i svjetskim trgovinama poprilično teško pronaći kvasac, vrlo su popularni recepti za kruh i pekarske proizvode bez tog sastojka. Ne čudi stoga što je irski kruh pravi izbor, javlja zadovoljna.hr.

Ime je dobio jer potječe iz Irske, a još se naziva i soda kruh jer mu je jedna od glavnih sastojaka soda bikarbona. Ako ga niste dosad isprobali, sad je pravo vrijeme.

Kruh bez kvasca je savršene teksture i lijepog izgleda. Lako se reže u pravilne kriške. Kora mu je fina i hrskava, a unutrašnost mekana i kompaktna. Dakako, prekrasno miriše.

Sastojci:

450 grama glatkog brašna

12 grama soli

12 grama šećera

18 grama sode bikarbone

400 ml jogurta (možete upotrijebiti i kiselo mlijeko ili mlaćenicu)

malo brašna za radnu površinu

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.