Da bi mljeveno meso imalo dobar okus potrebno je uvrstiti i barem 20 posto masnoća. Upravo zato se za mljevenje junetine, svinjetine ili janjetine najčešće koristi lopatica ili plećka, piše Punkufer.hr.
Mljevenje mesa kod kuće vam jamči kontrolu nad sastojcima i mješavinom, ali i činjenicu da znate točno koliko je staro meso koje usitnjavate.
Ne treba vam aparat za mljevenje mesa kako biste usitnili junetinu, svinjetinu ili koju drugu vrstu mesa za svoje kulinarske kreacije.
Ukoliko vam je potrebna manja količina, isto možete napraviti u svojoj sjeckalici za povrće. Odvažite li se na ovaj eksperiment, pripazite na nekoliko ključnih stvari.
Više pročitajte OVDJE.
- Mario Kovač na čelu šibenskog ogranka Domovinskog pokreta - 23. siječnja, 2021. 20:28
- Za (bivše) pušače: 10 namirnica koje tjeraju nikotin iz tijela - 23. siječnja, 2021. 18:15
- Umro je legendarni radijski i televizijski voditelj Larry King - 23. siječnja, 2021. 16:11
- Četiri situacije u kojima roditelj mora dopustiti djetetu da pogriješi - 23. siječnja, 2021. 15:04
- U Njivicama otrovane dvije mačke: ‘Pazite na djecu i ljubimce, prijavljujte ovakve slučajeve policiji’ - 23. siječnja, 2021. 12:29
- U Hrvatskoj 599 novooboljelih, preminulo 29 osoba - 23. siječnja, 2021. 11:11
- U županiji 38 novooboljelih, u bolnici 22 osobe - 23. siječnja, 2021. 10:09
- Plava Eko-patrola lansirala je svoj interaktivni kalendar za 2021. godinu - 23. siječnja, 2021. 09:13
- Vozač jurio u BMW-u, zabio se u naplatnu kućicu i usmrtio djelatnika HAC-a - 23. siječnja, 2021. 09:03
- Kazalište slavi 151. rođendan, pripremili su bogat program - 23. siječnja, 2021. 08:43