Gotovo u tren oka

Bellini: Osvježenje u čaši kojim Talijani tjeraju ljetne vrućine

Ilustracija/Pixabay

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

U tom božanskom koktelu uživali su mnogi bogati i slavni, pa ne bi bilo loše da mu i vi date priliku. Bellini je nektarkoji morate probati, piše Punkufer.hr.

Bellini je izmislio Giuseppe Cipriani, osnivač poznatog bara Harry’s u Veneciji.On je pomiješao pire bijelih breskvi iz Verone s pjenušcem i tako kreirao piće koje je posvetio venecijanskom umjetniku iz 15. stoljeća Giovanniju Belliniju, a rekao je kako je boja koktela inspirirana bojama koje je umjetnik koristio u svojim radovima.

U piću su uživali mnogi poznati umjetnici kao što su Ernest Hemingway, Sinclair Lewis i Orson Welles, a kasnije je piće postalo hit i u New Yorku. Danas je koktel na listi službenih koktela IBA (internacionalne organizacije konobara), što ga čini jednim od najčešće rađenih koktela na svijetu.

 

Sastojci za koktel Bellini:
700 ml pjenušca
300 ml pirea od breskvi

Priprema:

1. Pomiješajte pjenušac i pulpu breskvi. U zimskoj sezoni možete se poslužiti breskvom iz konzerviranog kompota koju treba ispasirati.

  1. Važno je da sastojci budu jako hladnijer u to piće ne biste trebali dodavati led.Originalni recept nalaže da nikako ne raditeovaj koktel u blenderu jer ćete izgubiti finu teksturu voća i božanstvene mjehuriće.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.