Provjerite koji su to

Bebe osjete vaše raspoloženje: Savjeti uz koje će se uvijek osjećati voljeno i sigurno

ilustracija

Slatka, mekana, malena i prekrasna. Sve to i mnogo više možete pripisati svojoj malenoj pridošlici koja vam je u život ušla na velika vrata. Iako je svaka beba sama po sebi jedinstvena, jedno im je ipak zajedničko – ona osjete vaše raspoloženje. Kako biste im osigurali da se uvijek osjećaju voljeno, donosimo vam sedam savjeta uz koje ćete to lakše postići, pa čak i onda kada vaše raspoloženje nije najbolje, piše zadovoljna.hr.

Iako to zvuči nevjerojatno, brojne studije pokazale su kako emocionalno stanje majke itekako utječe na razvoj bebe dok je ona još u trbuhu. To se posebice odnosi na stres, anksioznost i najgore od svega depresiju, koje majke mogu osjećati tijekom trudnoće.

Ovi faktori projiciraju se na fetus te mogu utjecati na cjelokupni razvoj djeteta s posljedicama na duže staze, pa tako dijete kasnije može imati problema s mogućnošću ostvarivanja veza s drugima, teškoće vezane za istraživanje i učenje o svijetu u kojem žive, kritikom koje mu upućuju drugi te s uspjesima i padovima u svojem životu. Trudnoća je posebno stanje u kojem se trebate posvetiti sebi. Odvojite se od stresnih situacija ipričajte, tepajte i gugućite svojoj bebi kako bi osjetila koliko je voljena.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.