Više

    Bananamisu: Lagani recept za desert koji podsjeća na talijansku omiljenu slasticu

     

    Banane su mnogima omiljeno voće. Često ih jedemo kao dio doručka uz zobenu kašu ili nam posluže kao brzinska užina i večera. Ako ste se pak zaželjeli nekog deserta s bananom, predlažemo vam da isprobate ovu brzu tortu, koju od milja možemo nazvatio – bananamisu.

     

    Sastojci za biskvit:

    • 4 jaja
    • 4 velike žlice šećera
    • 4 žlice brašna
    • malo maslaca i krušnih mrvica za kalup

    Sastojci za nadjev:

    • 4 dcl slatkog vrhnja
    • 5 dag šećera u prahu
    • 50 dag mascarponea
    • 3 banane
    • sok od 1 limuna
    • kakao

    Priprema torte s bananama:

    1. Prvo ispecite biskvit. Kalup za torte s odvojivim obručem premažite s malo maslaca, pospite krušnim mrvicama i stavite na stranu. Upalite pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Razbijte jaja, ubacite u njih šećer i miksajte dok se smjesa ne udvostruči i postane svijetložuta. Zatim u smjesu dodajte prosijano brašno i lagano ga umiješajte špatulom ili kuhačom, nikako mikserom. Ulijte smjesu u kalup, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 15-20 minuta, dok se biskvit ne odvoji od kalupa i postane zlatnožut na površini.
    2. Pustite biskvit da se hladi u kalupu i pripremajte kremu. Slatko vrhnje tucite mikserom dok malo ne očvrsne. Zatim dodajte šećer i miksajte dok šlag ne postane čvrst. U zasebnoj posudi mikserom malo razradite mascarpone, a zatim ga ubacite u šlag i laganim ručnim miješanjem sjedinite sastojke u kompaktnu kremu. Kad je gotova, stavite je u hladnjak.
    3. Banane ogulite, prerežite na pola po dužini i širini, pošpricajte ih sokom od limuna i posložite po ohlađenom biskvitu. Možda će vam zatrebati više banana, ovisno o njihovoj veličini i veličini kalupa, pa računajte na to. Prelijte banane i biskvit kremom. Malo protresite kalup kako bi se krema spustila i po potrebi je zagladite špatulom, a tortu zatim stavite u hladnjak na nekoliko sati. Bilo bi idealno da prenoći u hladnjaku. Prije serviranja posipajte je kakaom, piše portal Zadovoljna.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    God križa proslavljen u župi Dolac

    God križa ili godišnja proslava krvarenja raspela iz šibenske gradske župe svetog Križa – Dolac, proslavljeni su u ponedjeljak 27. ožujka svečanim misnim slavljem...

    Ako želite obnovu stolarije u staroj gradskoj jezgri,...

    Na temelju Programa rada za 2023. donesenog na 5. sjednici Skupštine TZ grada Šibenika, Turistička zajednica grada Šibenika raspisuje Javni poziv za sufinanciranje obnove...

    Šibenik za ozelenjavanje i protupožarne puteve dobio gotovo...

    Grad Šibenik jedan je od šest gradova koji su dobili bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na javnom pozivu za sufinanciranje...

    NAJNOVIJE

    God križa proslavljen u župi Dolac

    God križa ili godišnja proslava krvarenja raspela iz šibenske gradske župe svetog Križa – Dolac, proslavljeni su u ponedjeljak 27. ožujka svečanim misnim slavljem...

    Ako želite obnovu stolarije u staroj gradskoj jezgri, Turistička zajednica vam može pomoći

    Na temelju Programa rada za 2023. donesenog na 5. sjednici Skupštine TZ grada Šibenika, Turistička zajednica grada Šibenika raspisuje Javni poziv za sufinanciranje obnove...

    Šibenik za ozelenjavanje i protupožarne puteve dobio gotovo 425 tisuća bespovratnih eura

    Grad Šibenik jedan je od šest gradova koji su dobili bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na javnom pozivu za sufinanciranje...