Neizostavni modni dodatak iz radionice Šibenčanke

Antonela je do sada vaše omiljeno cvijeće pretvarala u nakit, a sad je odlučila izrađivati i cekere

Antonela Jurišić Šibenčanka je o čijem smo nakitu prije dvije godine pisali na Šibenskom portalu. Ova mlada kreativka sada je, uz poseban nakit, počela izrađivati i mnogima omiljeni ljetni dodatak – cekere.

– Već četiri godine bavim se izradom nakita od sušenog cvijeća u kombinaciji s drugim materijalima, no uvijek mi je tu nedostajalo ‘ono nešto’, jer po prirodi sam osoba koja ne može ništa ne raditi i stalno maštam o nečemu novome. Moja najslabija točka garderobe definitivno su torbe  i iako ih imam nevjerojatan broj, uvijek mi fali ta jedna, baš ta koju nemam – počinje Antonela.

Misao i želja da jednog dana počne sama kreirati torbe s vlastitim potpisom pojavila se nedugo zatim i stalno je bila prisutna u njezinoj glavi.

– Međutim, uvijek je bilo teško krenuti tim putem, naći vremena  za to jer to je jedan veliki, konkretan i  zahtjevan proces, a to bi onda definitivno značilo da bi se morala odreći nečeg drugoga jer moram priznati, 24 sata u danu mi je premalo za sve ono što bi htjela, spavam doslovno četiri sata dnevno. Dan mi počinje u šest sati ujutro, a osam sati radim dnevni posao koji nema veze s dizajnom. Dolazim kući oko pet popodne i krećem izrađivati, odnosno dovršavati narudžbe nakita. Naravno tu je i svakodnevna društvena online komunikacija sa potencijalnim kupcima, dogovaranje suradnji, fotografiranje svakog novog komada nakita i uređivanje slika ,pakiranje i slanje, čekanje u pošti, a sve mi to oduzme jako puno vremena da mi jedan dan prođe, a imam osjećaj da je prošlo tek nekoliko sati. Tako da mogu reći da je korona došla u pravo vrijeme – smije se.

Znala je da to za nju znači ‘sad ili nikad’. Nije radila, na pravnom fakultetu nije bilo ispita, te se tako rodila prava prilika za novi početak.

– Tako je krenula priča s cekerima. Kako nam sad dolazi ljeto, a taj ‘must have’ komad jednostavno moramo imati u svojim ormara, zamislila sam da bi upravo oni bili savršeno rješenje i nadopuna mojoj osobnoj kolekciji, ali i svim ženama koje su željne noviteta. Tako da sam vrlo brzo kontaktirala jednog malog proizvođača iz naše Slavonije čije su torbe kompletno  ručni rad i s njim jako brzo ostvarila suradnju, a ujedno pripomogla boljitku i napretku malih proizvođača – kaže Antonela, a kupnjom njezinih cekera dvostruko pomažete malim poduzetnicima i hrvatskoj proizvodnji.

Kada je naručivala cekere htjela je početi sa mini verzijom, jer osobno ne voli glomazne torbe. No, vrlo brzo počela je dobivati upite kada će izaći veća verzija i hoće li ih uopće izrađivati, pa je onda svrstavanje i većih cekera u ponudu bio neizostavan dio. Trenutno u ponudi ima cekere u dvije veličine – manji mini ceker kojeg sam nazvala Iskra i veći Zoi, te slamnatu kockastu Zeu.

– Iskra je mini ceker koji je pokupio sve najljepše pohvale jer je malen, a u njega stane apsolutno sve i ono osnovno što svakoj ženi treba.  Drugi po veličini je Zoi .On je veći ceker u kojeg stane jako puno stvari. Ima kožne ručke, kvalitetan je i čvrst. Njega uskoro predstavljam na društvenim mrežama jer je trenutno u procesu izrade, ali garantiram da će to biti najljepši koje ćete ovo ljeto vidjeti. Osim cekera izrađujem slamnate torbice kvadratnog oblika koje sam nazvala Zea da ih možemo jednostavnije razlikovati. Simpatične ,prostrane torbice ukrašene aplikacijama ,pomponima i resicama da bi bile ljepše i prikladnije za ljeto iako se mogu nositi same, baš takve kakve jesu – govori.

Svoje cekere ukrašava raznim materijalima, a kako bi bili još originalniji, za svaki radi i personalizirani broš koji, osim na torbe, možete staviti i na bilo koji drugi odjevni predmet. Torbice radi i po željama klijentica.

– Od prvog dana, od samog početka izrade nakita obećala sam sama sebi da neću napraviti dva para istih naušnica jer nema smisla da svi okolo šetamo isti, identični. Želim ukazati da smo svi rođeni kao unikati, posebni, jedinstveni i da moramo biti svoji koliko god nas svijet i okolina htjeli promijeniti. Zato su sve moj torbice personalizirani unikati. Do jednog. Ne postoje dva identična modela – pojašnjava.

Od zamisli do potpune realizacije ovog malog projekta prošlo je nešto više od tri mjeseca.

– Htjela sam da to bude baš vrijeme pred ljeto i idealno se poklopilo jer vrijeme mi leti kao ludo. Jedino što sam znala je da se meni osobno cekeri jako sviđaju, kao i mojim prijateljicama, ali nisam bila sigurno kakav će dojam ostaviti na širu publiku – kaže.

Svi njezini kupci znaju da radi punim srcem, od komunikacije, izrade, pakiranja i slanja jer joj je najvažnije ispoštovati dogovore. To ne znači da Antonela nema vremena i za fakultetske obaveze, dapače, studiranje na pravnom fakultetu privodi kraju.

– Sve je to rezultiralo manjkom vremena, ali i društvenog života, no uvijek sam više birala ono u čemu stvarno uživam i uvijek radije biram dizajniranje od bilo čega drugoga. Vodim se onim što možeš sad, ne ostavljaj za sutra. Osim ispita na fakultetu, za njih ova ne vrijedi. Kampanjac sam – smije se simpatična Antonela.

Znala je da u svakom poslu postoji rizik, ali kaže da ne računa na njega jer ima jasan cilj i volju.

– Otkad sam cekere objavila na društvenim mrežama svakodnevno dobivam prekrasne recenzije, poruke podrške, zahvale, oduševljenja, a ujedno mi to sve služi i kao  ogroman vjetar u leđa za dalje. Definitivno se još želim proširiti, hoću neke nove proizvode koje će također uključivati male proizvođače kako bi zajedno pridonosili hrvatskom boljitku.  Moji znaju reći da ću uskoro definitivno morati nekoga zaposliti jer sama jedva stižem, a ja jednostavno ne mogu stati. Smatram da sa svoje uskoro 23 godine još mogu puno toga i zato je ovo tek početak – zaključuje Antonela čije radove možete pronaći na Instagramu La Cvita Design.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.