Postupak pripreme piletine Alfredo je vrlo jednostavan i brz. Piletinu prepržimo na tavi, zatim u tavi otopimo maslac, dodamo vrhnje za kuhanje, pustimo da provrije pa dodamo parmezan i miješamo dok se ne otopi, zatim umak spojimo s kuhanom tjesteninom i po vrhu posložimo narezana pileća prsa, piše Gastro7.24sata.hr.
Sastojci
2 žlice maslinovog ulja
2 komada pilećih prsa (bez kostiju)
250 g Fetuccina
sol, papar svježe mljeveni papar
1 1/2 šalice mlijeka
1 1/2 šalica pilećeg temeljca
2 režnja češnjaka
1/2 šalice vrhnja
1 šalica svježe naribanog parmezana
Peršin
Priprema
U velikoj tavi zagrijte ulje. Dodajte piletinu i začinite je solju i paprom. Pržite je dok ne bude gotova (oko 10 minuta). Maknite sa strane, te je, kad se ohladi, narežite na trakice.
U tavu na kojoj se pržila piletina dodajte mlijeko, temeljac i češnjak. Posolite i popaprite te pustite da kuha. Dodajte fettuccine i kuhajte ih od tri minute uz stalno miješanje. Zatim nastavite kuhati dok tjestenina ne bude al dente. Pomiješajte vrhnje i parmezan i zatim dodajte u umak i kuhajte dok se ne zgusne. Odmah, dok je još vruće, na tanjur stavite prvo podlogu od rezanaca s umakom i na to položite narezani file piletine. Ukrasite peršinom.
Dobar tek!