Otpadu je mjesto u spremniku, a ne na ulici!

Za plastiku, staklo i papir Zeleni grad u Šibeniku rasporedio 150 novih spremnika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Novih 150 spremnika za odvojeno prikupljanje korisnog otpada Zeleni grad Šibenik postavlja ovih dana na brojnim lako dostupnim lokacijama kako bi građanima pomogli na putu ka zajedničkom cilju smanjenja količine otpada i u pravilnom razvrstavanju korisnog otpada. Postavljanjem dodatnih ‘zelenih otoka’ više ne bi trebalo biti opravdanja za ostavljanje korisnog otpada izvan spremnika ili bilo gdje drugdje po gradu.

– U sklopu Operativnog programa-smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao je nabavku spremnika za odvojeno prikupljanje korisnog otpada Gradu Šibeniku. Isporučeno je ukupno 150 spremnika zapremine 2,5 prostorna metra za odvojeno prikupljanje plastike, stakla i papira. Nakon postavljanja svih spremnika na javnim površinama grada o lokacijama zelenih otoka obavijestit ćemo naše sugrađane – poručuju iz Zelenog grada.

‘Zeleni otoci’ postavljeni su kako bi se još više povećali kapaciteti prikupljanja korisnog otpada, kako bi slike otpada po ulici, umjesto u spremniku, postale prošlost, ali i kako bi Zeleni grad svojim korisnicima omogućio još učinkovitije pravilno razvrstavanje otpada.

– Korištenjem mogućnosti odvajanja i besplatnog odlaganja u posebne spremnike za korisni otpad, svaki korisnik osjetno će smanjiti količinu miješanog komunalnog otpada čije odlaganje plaća po količini. Važno je napomenuti da je prije odlaganja  u spremnike plastičnu i staklenu ambalažu potrebno isprati i očistiti. U spremnik za staklo možete ubaciti staklenu ambalažu od sokova, alkohola i prehrambenih proizvoda – napominju iz Zelenog grada.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: