Više

  Novi tjedan

  Vrhunski domaći film uz gostovanje redatelja: Na kino platnu Arsena prvi put ‘Glava velike ribe’

   

  ART KINO ARSEN

  Nakon što je Garburaodličan domaći film o prijateljstvu dvojice dječaka, napunio Arsena više puta, u dvorani na šibenskoj rivi prikazujemo ga za kraj još jednom, ove srijede u 18 sati, poručuju iz Art kina Arsena u najavi programa novog tjednaRadnja Garbure prati nerazdvojne dvanaestogodišnjake iz posvađanih obitelji. Glume ih Šibenčani Mauro Ercegović Gracin i Franko Floigl koji su zablistali u glavnim ulogama i na svakom prikazivanju zaradili ovacije! Oni se druže i slobodno vrijeme provode paleći karabite, snimajući svoje eskapade i objavljujući ih na YouTubeu ne bi li postigli što veći broj pregleda. No svađa između obitelji uskoro će eskalirati, kao i njihovo prijateljstvo.

  srijedu u 20,30 sati prvi put na velikom platnu Arsena igra Glava velike ribe, prvi film filmskog kritičara Arsena Oremovića. Urbana je to socio-politička drama o poduzetništvu i bračnim prizorima na balkanski način. U središtu se nalazi taksist Andrija koji, stisnut svakodnevicom i nerealnim poduzetničkim ambicijama, prodaje seosku kuću pokojnih roditelja i poziva brata, ratnog veterana, da se useli k njemu i njegovoj ženi u stan u Zagrebu. Film je okupio sjajnu glumačku ekipu – Nikšu Butijera, Nevena Aljinovića Totu i Lanu Barić koji su već osvojili nagrade i priznanja za sjajno odigrane uloge!

  Nakon projekcije, u Arsenu slijedi razgovor s redateljem ovog vrhunskog domaćeg filma Arsenom Oremovićem i glumcem Nikšom Butijerom.

  Za subotu 11. veljače zakazana su također dva sjajna filma – Poslije sunca Korzet. Film Poslije sunca britanske debitantice Charlotte Wells vizualni je spektakl koji na platnu Arsena počinje u 18 sati.

  Dvadeset godina nakon idiličnog ljetovanja koje je provela s ocem u turskom odmaralištu, Sophie se prisjeća njihova posljednjeg zajedničkog putovanja. Praznine između kućnih snimaka ispunjava stvarnim i izmišljenim sjećanjima kako bi upotpunila sliku oca kojeg nikada nije u potpunosti poznavala. Poslije sunca premijerno je prikazan na Međunarodnom tjednu kritike u Cannesu, a na najpoznatijem kritičarskom blogu na svijetu – Roger Ebert, film je opisan kao „melankolična melodija gotovo elegične slatkoće“.

  U 20 sati počinje Korzetsuvremena interpretacija životne priče popularne carice Sisi. Umjesto da ekranizira već viđenu priču o lijepoj i mladoj Sisi, redateljica Maria Kreutzer svoju junakinju prati u razdoblju kada navršava 40 godina i kada raste njezino nezadovoljstvo vlastitom javnom slikom i društveno-političkom ulogom koja ju je svodila isključivo na mladu i vitku pratnju suprugu caru Franji Josipu.

  Razapeta između svakodnevnog utezanja u korzet i dosadnih dvorskih večera, Sisi ispoljava svoj bunt protiv rigoroznog dvorskog režima gestama prosvjeda, potpunom šutnjom i odbijanjem jela tijekom službenih dvorskih banketa. U potrazi za uzbuđenjima, Sisi putuje Europom, posjećuje bivše ljubavnike i stare prijatelje. Njena buntovna povijesna figura, koju možemo smatrati i pretečom današnjih influencerica, donosi suvremenu i univerzalnu priču o poziciji žene i njezinom pravu na samoostvarenje.

  BUBAMARAC 

  U subotu u 11 sati najmlađi Šibenčani imaju priliku uživati u kazališnoj adaptaciji jedne od najljepših dječjih priča svih vremena – u Arsenu igra Andersenova Djevojčica sa šibicama.

  Priča paralelno prikazuje dvije radnje – jednu davnu u Danskoj koja uglavnom odgovara originalu, i drugu suvremenu negdje u Hrvatskoj. Stari dio nose djevojčica, otac i baka, a novi, mama i troje djece, dvije sestre i brat. Predstavu izvode Dramski amateri Murter.

  U nedjelju je za djecu na rasporedu film Dječak i tigar, o dječaku koji odrasta u nepalskom sirotištu nakon gubitka majke. Nezadovoljan, jednog dana odlučuje pobjeći i vratiti se u svoj grad, Katmandu. Tijekom putovanja spašava mladunče bengalskog tigra od nemilosrdnih krivolovaca i s njim kreće na uzbudljiv bijeg prema samostanu visoko na Himalaji, poznatom kao Tigrovo gnijezdo. Tamo žive budistički redovnici koji pokušavaju zaštiti ove velike mačke od krivolovaca i istrebljenja.

  Film je sinkroniziran na hrvatski jezik i preporučuje se uzrastu 7+

  ULAZNICE

  Ulaznice za sve programe Kuće umjetnosti Arsen dostupne su online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen. Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje članske iskaznice pri kupnji ulaznica na blagajni Arsena ostvaruju popust. Sve novosti i detalje o programima pogledajte na stranicama Kuće umjetnosti Arsen i na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

  - Advertisment -

  NAJNOVIJE

  U srijedu u Vodice postaju veliko sportsko sjedište...

  Sportska dvorana Osnovne škole Vodice u srijedu, 29. ožujka, postat će sportsko sjedište gdje će djeca i mladi imati priliku sudjelovati na edukativno-sportskom Telemach...

  Nova knjiga u izdanju NP ‘krka’ na dar...

  Školske knjižnice u Šibensko-kninskoj županiji bogatije su za još jedno izdanje Javne ustanove 'Nacionalni park Krka'. Riječ je o knjizi grupe autora Speleološki vodič...

  Gužva za dokumente u policiji: Koristite eRedomat

  Iz Policijske uprave šibensko-kninske javljaju da su i dalje veliki redovi za izradu dokumenata građana te pozivaju građane da koriste koriste usluge eRedomat kako...

  NAJNOVIJE

  U srijedu u Vodice postaju veliko sportsko sjedište djece i mladih

  Sportska dvorana Osnovne škole Vodice u srijedu, 29. ožujka, postat će sportsko sjedište gdje će djeca i mladi imati priliku sudjelovati na edukativno-sportskom Telemach...

  Nova knjiga u izdanju NP ‘krka’ na dar školarcima u našoj županiji

  Školske knjižnice u Šibensko-kninskoj županiji bogatije su za još jedno izdanje Javne ustanove 'Nacionalni park Krka'. Riječ je o knjizi grupe autora Speleološki vodič...

  Gužva za dokumente u policiji: Koristite eRedomat

  Iz Policijske uprave šibensko-kninske javljaju da su i dalje veliki redovi za izradu dokumenata građana te pozivaju građane da koriste koriste usluge eRedomat kako...