Burić i Mileta na Vidicima

Šibenski vrtići moraju biti moderni, vrhunski opremljeni i dostupni. Cijene su se zadnji put dizale 2012. godine kada je na vlasti bio SDP

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Uoči predstojećih izbora, Željko Burić i Danijel Mileta susreli su se s predstavnicima temeljnih ogranaka i građanima gradske četvrti Vidici. Susret je održan na prostoru Rasadnika, gdje je nedavno uređeno dječje igralište, boćalište i drugi javni sadržaji.

– Moram priznati da sam oduševljen kako su građani prihvatili nove sadržaje u Rasadniku. Ovo je sjajan primjer kako uređenja javnih površina mijenja život nabolje u gradskim četvrtima. Dječja igrališta vrlo brzo postanu srce svake zajednice i to je nešto što ćemo njegovati. Posebno nas raduju ovakvi prostori na kojima se okuplja i staro i mlado. Ovo je zaista krasno vidjeti – rekao je Burić.

Izgradnjom novih zgrada, Vidici će postati najveća gradska četvrt, ali i najveće gradilište u užem gradskom području.

– Bioci, Palacin, Sveta Mara i proboj ceste iz Ulice branitelja Domovinskog rata u potpunosti će izmijeniti dinamiku življenja u ovoj gradskoj četvrti. Ali ono najvažnije tek slijedi. A to je uređenje komunalnog parkirališta na prostoru nekadašnje tri trake. Svjesni smo problema parkiranja u stambenim naseljima koja su građena prije četrdeset i više godina. Tada je na dva stana dolazio jedan automobil. Danas je situacija obratna – na jedan stan dolaze dva automobila. No, mi rješenje za Vidike imamo, a to je prostor nekadašnje tri trake. Stanare pozivamo na još malo strpljenja. Postoje procedure koje moramo ispoštovati. Nećemo inzistirati na kažnjavanju nepropisno parkiranih automobila sve dok stanarima ne omogućimo kvalitetnu alternativu – kazao je Burić.

Tijekom razgovora s građanima, Burić se dotakao brojnih aktualnih tema, među kojima i nedavno obnovljenog dječjeg vrtića ‘Vidici’.

– Dječji vrtić Vidici je temeljito obnovljen i pruža vrhunske uvjete za boravak djece. Šibenski vrtići u moraju biti dostupni, moderni i vrhunski opremljeni, a ne besplatni. U Šibeniku nema listi čekanja za upise. Situacija će biti još bolja kad završimo vrtić u Crnici. Svake godine ulažemo preko 30 milijuna kuna u predškolski odgoj. Roditelje vrtić košta 500 kuna mjesečno, što znači da Grad pokriva 75 posto iznosa ukupnih troškova. Sufinanciramo rad i privatnim i vjerskim vrtićima, čak i u vremenu kada isti nisu radili zbog korone. I za kraj jedan zanimljiv podatak. Zadnje podizanje cijena za roditelje je bilo 2012. godine. Cijene je tada podigla socijaldemokratska politička opcija, ista ona koja sada, pred izbore, zagovara besplatne vrtiće – zaključio je Burić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: