Čak 295 alergenih komponenti

Poliklinika analiza: Dijagnostika alergija nikad nije bila jednostavnija uz ALERGO 295

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Alergije spadaju u skupinu neprenosivih bolesti, što znači da nisu uzrokovane bakterijama, virusima ili nekim drugim mikroorganizmima koji bi se prenosili s jedne osobe na drugu.

Zadnjih desetljeća zabilježen je značajan porast alergijskih bolesti, kako kod djece tako i kod odraslih osoba, a zašto se događa porast, još uvijek nije poznato.

Takva situacija dovela je do činjenice da se alergijskim bolestima treba pristupiti na jedini mogući način – ranom dijagnozom. Upravo zato Poliklinika Analiza uvela je ALERGO 295 test koji obuhvaća analizu 295 alergenih komponenti!

Iako se kod alergija sve čini jednostavno: kontakt s alergenom,  kratak vremenski period do pojave simptoma,  jednostavna dijagnostika – kako objasniti situaciju da se kod osobe alergične na pelud breze, javlja i  crvenilo oko usana nakon konzumacije jabuka, a na klasičnim alergijskim testovima na jabuku je negativna ili uz reakciju na pelud breze ima i pozitivan test na kikiriki, ali nema simptome nakon konzumacije kikirikija? Ili kako omogućiti testiranje osobama koje ne mogu prestati koristiti antihistaminike pet dana prije testiranja?

Svi navedeni problemi doveli su do potrebe uvođenja nove tehnologije koja neće ovisiti o primijeni lijekova, koja će se moći primijeniti u svakoj životnoj dobi, neće biti praćena komplikacijama, obuhvatit će veliki broj alergena, a rezultati će biti jasni i u skladu s kliničkom slikom.

Rješenje ovih problema ponudila je nanotehnologija koju je Poliklinika Analiza uvela, kroz ALERGO 295 test. ALERGO 295 predstavlja najnoviju generaciju dijagnostičkih testova razvijenih na temelju najnaprednijeg znanja na području nanotehnologije za mjerenje specifičnog IgE antitijela, koristeći molekularne alergene i alergene ekstrakte.

Njegova upotreba neophodna je kod svih alergijskih bolesti kao što su rinitis, astma, urtikarija, ekcem, anafilaksija, konjunktivitis i gastrointestinalni poremećaji uzrokovanih alergijskim reakcijama.

Test obuhvaća analizu 295 alergenih komponenti: 117 alergena te 178 alergenih molekula iz skupine peludi trava i drveća, grinja, gljivica i plijesni, dlaka životinja, hrane biljnog i životinjskog podrijetla, otrova kukaca.

Uz veliki broj alergena objedinjenih na jednom mjestu, dodatna prednost Alergo 295 testa je mogućnost testiranja reaktanata križnih reakcija (npr. PR 10, LTP, skladišni proteini…) čime se konačno može uspostaviti veza između nutritivnih i inhalacijskih alergena odnosno objasniti zašto osoba koja je alergična na pelud breze, ima crvenilo oko usana nakon konzumacije jabuke.

Iako je u testiranje uključen velik broj alergena, za provođenje testiranja potrebna je mala količina venske krvi i zato se testiranje može provoditi od prvih mjeseci života do starije životne dobi, a prije samog testiranja nije potrebno prekidati terapiju antihistaminicima ili kortikosteroidima.

Testiranje je namijenjeno svim osobama koje imaju simptome alergije, osobama koje izbjegavaju kontakt s određenim alergenima, ali bez uspjeha, osobama čiji članovi obitelji pate od alergija, osobama koje imaju povišene vrijednosti ukupnog IgE antitijela ili eozinofiliju ili žele iskoristiti ovaj test kao dijagnostiku moguće senzibilizacije – kada u tijelu osobe dolazi do stvaranja antitijela, ali bez kliničke manifestacije.Iako je liječenje alergijskih bolesti napredovalo, uvođenjem široke palete antialergijskih lijekova, još uvijek prvi korak mora biti pravodobna i točna dijagnostika koju ALERGO 295 test nudi.

Najave i rezervacije termina, kao i sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj telefona 022/310 663 ili 021/688 888.

Poliklinika Analiza nalazi se u samom središtu grada, u prizemlju City Life centra, na adresi Ante Šupuka 10.  Radno vrijeme poliklinike Analize je od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati.

Više informacija potražite na službenoj web stranici, a možete ih pronaći i na Facebooku.

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.