U Trokutu

Osmislite vlastita IT i digitalna rješenja za mobilnost u gradu i osvojite vrijedne nagrade

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Centar za nove tehnologije Trokut u suradnji sa Upravnim odjelom Grada Šibenika za gospodarstvo poduzetništvo i razvoj, u petak 3.prosinca organizira Hackathon. Hackathon je maratonsko natjecanje u kojem timovi rade na inovativnim IT, odnosno digitalnim rješenjima prema zadanoj i odabranoj temi, bilo to u obliku mobilnih aplikacija/web stranica ili u obliku razvoja koncepta ideje.

Svi oni koji koji imaju prijedlog ili ideju kako unaprijediti mobilnost u gradu Šibeniku, moći će to napraviti u sklopu hackatona ‘Hack the city’ koji će se održati u Trokutu, a tamo će dobiti i svu potrebnu opremu i mentore kako bi njihova ideja postala stvarnost. Prijaviti se mogu svi, učenici srednjih škola, studenti, grafički dizajneri, programeri, projekt manageri i svi oni koji smatraju da imaju ideju vrijednu realizacije. Koncept hackatona je sljedeći: natjecanje započinje 3. prosinca u 13 sati, a prijavljeni timovi imaju na raspolaganju 24 sata da svoju ideju razrade, isprogramiraju, te potom i predstave stručnom žiriju. Sudionici moraju razviti i predstaviti rješenja koja su usredotočena rješavanje sljedećih ključnih točaka.

· Poboljšati praćenje prometnih uvjeta i trendova

· Poboljšati sigurnost na cesti

· Osigurati pametan i učinkovit transportni sustav

· Dati prioritet kretanju ljudi i robe

U ‘Trokutu’ su se pobrinuli i da najbolja rješenja adekvatno nagrade, pa će tako najbolje ocijenjeno riješenje biti nagrađeno s čak 10.000 kn, druga nagrada iznosi 5000 kn, a treća 3000kn.

Svi oni koji se žele prijaviti mogu to učiniti na web stranici ‘Trokuta’ https://trokut.eu/wp/hackathon/

Po isteku 24 sata, svaki od timova dobit će 10 minuta za predstavljanje svojih rješenja, a stručni žiri odmah nakon toga će predstavljena rješenja ocijeniti te najbolje nagraditi. U utrci za 10.000 kn posebno će se vrednovati inovativnost, strateško razmišljanje, praktična provedba te sama prezentacija.

Podsjetimo, zahvaljujući sredstvima iz projekta ‘Integrirana mobilnost na području grada Šibenika- povećanje broja putnika javnom gradskom prijevozu’ već je sagrađena podzemna garaža i logistički centar na Poljani sa 256 parkirnih mjesta, grad će dobiti i 11 novih niskopodnih autobusa, te 17 novih autobusnih stajališta opremljenih info displejima. Projekt operativno provode poduzeće Gradski parking d.o.o sa Gradom Šibenikom kao partnerom.

Financiran je iz Operativnog fonda konkurentnost i kohezija EU. Ukupna vrijednost projekta iznosi 99.847.705,83 HRK, a iz Kohezijskog fonda EU sufinancirat će se 73.801.381,09 kuna.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.