Za one koji su već posjećivali Dane bakalara restorana Atrium u Lozovcu sigurno nije potrebno opisivati ugodnu atmosferu i obilje okusa koji miluju vaša nepca i zadovoljavaju najrazličitije gurmanske želje.
– Već šestu godinu u nizu restoran Atrium priprema bogati menu temeljen na bakalaru. Od danas do Badnjaka našim gostima ćemo svaki dan od podne nuditi jela od bakalara. Za razliku od proteklih godina kada smo pripremali 15-tak jela, ove ih je godine na jelovniku Dana bakalara 20-ak, najavljuje Krešimir Čogelja, voditelj poslovanja Atriuma.
Teško je nabrojati baš sve što će vam ovih dana pripremati vrsni kuhari Atriuma, ali je sigurno kako ćete moći odabrati nekoliko slijedova, a da baš svi budu temeljeni na bakalaru. Počevši od krem ili bistre juhe od bakalara pa do salata s bakalarom.
– Ove godine nudit ćemo našim gostima marinirani bakalar, savijače s bakalarom, razne složence, polpete s bakalarom, a zanimljiv bi mogao biti zapečeni bakalar na portugalski. Neizostavan dio ponude je tradicionalni dalmatinski brudet od bakalara kao i bakalar na šibenski način s tjesteninom, trudi se Krešimir Čogelja ne izostaviti koji od specijaliteta na Danima bakalara u restoranu Atrium u Lozovcu.
Puno obimniji jelovnik koji su pripremili za svoje šeste dane posvečene namirnici koja dolazi iz sjevernih mora, a odavno se udomaćila u dalmatinskim kuharicama u restoranu Atrium odlučili su dopuniti i jednim jelom koje će dodatno ‘lokalizirati’ bakalar.
– Kako je naš restoran u Lozovcu odlučili smo se spojiti lokalni proizvod s bakalarom. Tu smo na obali Krke i logično je bilo posegnuti za namirnicom koja nam je stalno dostupna, a riječ je o pastrvi. Osmislili smo i pripremili složenac od bakalara sa dimljenom pastrvom za koji vjerujemo da će biti prepoznat od naših gostiju kao vrlo ukusno jelo, kaže Čogelja.
Uz svakodnevni bogati jelovnik Dana bakalara, restoran Atrium posebno će ponuditi organizaciju večernjih domjenaka 16. i 17. prosinca, za kada će gosti koji rezerviraju termin moći odabrati i neki drugi jelovnik, uz svakodnevni s bakalarom na 20-ak načina, a tih večer od 20.00 sati bit će organizirana i živa glazba grupe Dišpet.
Svi zainteresirani mogu rezervirajte svoje mjesto u restoranu Atrium u Lozovcu pozivom na broj telefona 022 778 021 ili mobitela 091 337 54 89.
Puno više informacija o restoranu Atrium u Lozovcu možete pronaći na njihovim dizajniranim internetskim stranicama.