Više

  Novi tjedan u Arsenu

  Na kino platnu izvrsni filmovi uz gostovanje redateljice i dječji program Bubamarac za vikend

   

  Art kino

  U srijedu 11. siječnja na kino platnu Arsena u 18 sati na repertoaru je I wanna dance with somebody, biografski film o nevjerojatnom životu i glazbi Whitney Houston, jedne od najvećih glazbenih diva svih vremena. Priča je to koja otkriva život i emocije iza legendarnog glasa proslavljene glazbenice. Odvodeći publiku na inspirativno, dirljivo i energično putovanje kroz život i karijeru Whitney Houston, publika u kinu Arsen prati slavnu pjevačicu od djevojke u zboru iz New Jerseyja pa do jedne od najprodavanijih i najnagrađivanijih glazbenica svih vremena. Kultnu pjevačicu na velikom je platnu utjelovila Naomi Ackie.

  Nakon toga, u 20,30 sati počinje Stric, vrlo neobičan domaći blagdanski film koji vraća u osamdesete, među tročlanu obitelj koja iščekuje blagdanski povratak voljenog strica iz Njemačke. Stric dijeli poklone, slijedi tradicionalni božićni ručak, no radosnu atmosferu filma prekida zvonjava pametnog telefona. Čini se da ipak nisu 1980-e, da nije Božić, a da za blagdanskim stolom osim purice, nožem može rezati i napetost.

  U svom dugometražnom debiju Stric, redateljski dvojac David Kapac i Andrija Mardešić prepoznatljiv motiv okupljanja obitelji za blagdane pretvorili su mračnu, crnohumornu priču i tako zadobili epitet “hrvatskih kraljeva horor filma” (Jutarnji list).

  Fabelmanovi su na platnu kina Arsen u subotu 14. siječnja u 17,30 sati. Film Stevena Spielberga pruža jedinstven pogled u život jednog od najznačajnijih redatelja u povijesti kinematografije. Nakon što je ekranizirao razne i brojne priče – od fantastičnih avantura do ozbiljnih ratnih filmova – Spielberg je snimio i film o sebi u kojem pruža pogled u vlastito djetinjstvo. Polu-autobiografski film prati osjetljive godine dječaka kojeg će otkrivanje obiteljske tajne potaknuti da uroni u svijet filmova. Sammyjev interes za filmsko stvaranje s godinama ga pretvara u dokumentarista vlastite obitelji pa polako postaje redatelj sve složenijih filmova u kojima glave uloge dijele njegove sestre i prijatelji.

  Slijedi fantastičan domaći film Tragovi uz gostovanje redateljice u 20,30 sati. Prvi je to film hrvatske redateljice Dubravke Turić, s Marijom Škaričić u glavnoj ulozi. Premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi, Tragovi nastavljaju festivalske uspjehe montažerke i redateljice čiji su kratkometražni naslovi obišli prestižne svjetske festivale. Tragovi su fokusirani na znanstvenicu Anu koja se, kao posljednji član nekada brojne obitelji, suočava s osobnom krizom. Nizom podudarnosti, tragovi i simboli na stećcima postat će joj ujedno putokaz prema izlazu iz vlastite traume.

  Nakon projekcije filma uslijedit će razgovor s redateljicom Dubravkom Turić koji će moderirati selektorica filmskog programa u Arsenu Jelena Svirčić.

  Bubamarac

  Omiljeni dječji program u Arsena za vikend donosi predstavu u subotu i animirani film u nedjelju.

  U subotu 14. siječnja u 11 sati počinje Prometna priča, interaktivni lutkarski mjuzikl Produkcije Z. iz Splita koji mališane uči o ponašanju u prometu. Slavica i Jurica kasne u školu i pretrčavaju cestu na nedopuštenom mjestu, prelaze i preko crvenog svjetla na semaforu. Policajac Mate to vidi i pouči ih kako se trebaju ponašati u prometu. Kroz devet poučnih songova i zanimljivih dijaloga, djeca će nauče sve o prometnoj kulturi.

  Igrano-animirana glazbena komedija Lil, Lil, krokodil na kino platnu Arsena je u nedjelju u 11 sati. Priča prati obitelj Primm koja je upravo doselila u New York. Njihov sin Josh bori se s prilagodbom novoj školi i prijateljima, no sve se promijeni kada otkrije Lila – raspjevanog krokodila koji obožava kupke, kavijar i odličnu glazbu. Lil živi u potkrovlju Joshovog novog doma, njih dvojica postaju najbolji prijatelji, no kada Lilov opstanak postane ugrožen zbog zlog susjeda, radnja će se zakomplicirati.

  GLUMAC IMA VREMENA ZA ARSENA 

  Radionice ‘Glumac ima vremena za Arsena’, pod vodstvom glumačko-bračnog para Leona i Jelene Lučev, održavaju se u Arsenu svakog utorka od 17 do 21 sat. Ciljevi radionica su kreacija filmskih likova i priča, istraživanje unutarnjih motiva i emocija, uspostava drukčijeg pristupa u interpretaciji i razumijevanju umjetničkog djela i stvaranje angažirane publike.

  Ciklus radionica traje četiri mjeseca, a novi se polaznici mogu upisati do veljače. Prvi probni sat je besplatan za sve zainteresirane.

  ULAZNICE

  Ulaznice za sve programe Kuće umjetnosti Arsen dostupne su online, u City Pointu i na blagajni Arsena.

  Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje članske iskaznice pri kupnji ulaznica na blagajni Kuće umjetnosti Arsen ostvaruju popust, a korisnici Mastercard® kartica ostvaruju popuste pri online kupnji. Sve novosti i detalje o programima Kuće umjetnosti Arsen  i na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

  Do 15. siječnja u Arsenu i u City Pointu nije moguće plaćanje gotovinom i ulaznice je moguće kupiti isključivo karticama.

  - Advertisment -

  NAJNOVIJE

  Objavljen poziv za predlaganje zaslužnih za priznanja Grada...

  Iz šibenske gradske uprave objavili su Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja Grada Šibenika u 2023. godini. Rok za predlaganje laureata je 31....

  Dio potrošača u Vodicama u srijedu, 1. veljače...

  Zbog radova na cjevovodu u srijedu, 1. veljače od 9 do 13 sati vode neće imati potrošači u Ulici Ante Starčevića u Vodicama.

  Stiže vlažniji zrak s malo kiše, za vikend...

  U veljaču ulazimo uz suho i hladno vrijeme, u gorju i popriličan snježni pokrivač. U nastavku tjedna i mjeseca bit će promjenjive naoblake jer...

  Goran Pauk sa državne razine dobio još jednu...

  Goran Pauk, aktualni voditelj šibenskog Veteranskog centra imenovan je predsjednikom Upravnog vijeća Javne ustanove Nacionalni park Kornati, što nam je večaras i sam potvrdio. Na...

  NAJNOVIJE

  Objavljen poziv za predlaganje zaslužnih za priznanja Grada Šibenika

  Iz šibenske gradske uprave objavili su Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja Grada Šibenika u 2023. godini. Rok za predlaganje laureata je 31....

  Dio potrošača u Vodicama u srijedu, 1. veljače bez vode

  Zbog radova na cjevovodu u srijedu, 1. veljače od 9 do 13 sati vode neće imati potrošači u Ulici Ante Starčevića u Vodicama.

  Stiže vlažniji zrak s malo kiše, za vikend malo toplije

  U veljaču ulazimo uz suho i hladno vrijeme, u gorju i popriličan snježni pokrivač. U nastavku tjedna i mjeseca bit će promjenjive naoblake jer...

  Goran Pauk sa državne razine dobio još jednu važnu funkciju

  Goran Pauk, aktualni voditelj šibenskog Veteranskog centra imenovan je predsjednikom Upravnog vijeća Javne ustanove Nacionalni park Kornati, što nam je večaras i sam potvrdio. Na...