U suradnji s Hrvatskim klubom putnika

Jeste spremni iznad kanjona Čikole juriti 70 na sat? Vodimo vas na zipline avanturu koja će vas ostaviti bez daha

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Želite li osjetiti pravu navalu adrenalina i pritom doživjeti kanjon Čikole iz ptičje perspektive – vožnja zip lineom jedinstvena je prilika za vas. Atraktivni zipline u kanjonu Čikole udaljen je desetak kilometara od Drniša uz dionicu županijske ceste Ključ – Pakovo selo, a ima čak tri zasebne linije ukupne duljine više od 1,4 kilometara.

Riječ je o atrakciji gdje posjetitelji prelaze s jedne na drugu stranu kanjona niz čelično uže, osigurani pojasom, a na pojedinim dionicama postići ćete i brzinu od 70 kilometara na sat.

Početna platforma s koje započinje spust na visini je od 234 metra, a sajla je duga 507 metara. Osigurani opremom krećete na put od kojeg će vam se, ovisno koliko ste hrabri, zavrtjeti u glavi. Ali isplati se! Od prve do druge platforme ‘putuje’ se  oko 40 sekundi brzinom i do 70 kilometara na sat, uživajući u pogledu na okomitu liticu s lijeve strane i kanjon Čikole pod vama.

Kako se približavate drugoj platformi, postavljenoj na 185 metara visine, instruktor koji vas na njoj čeka daje vam znak za kočenje da se možete sigurno prizemljiti. Nakon prvog spusta, stiže se na točku s koje nema povratka,  jer ne postoji nijedna opcija spuštanja osim sljedećom sajlom koja kanjon povezuje u dužini od 650 metara. ‘Putuje’ se nešto duže, oko jednu minutu i pod vama je spektakularan pogled na šumu i kameniti kanjon  Čikole.

Zvuči dobro i spremni ste za malo avanture koju ćete zasigurno pamtiti? Onda čitajte dalje jer imamo super vijesti za vas.

Šibenski portal u suradnji sa Hrvatskim klubom putnika daruje vam 2×2 vožnje na ziplineu, a sve što trebate napraviti je ispod objave ovog teksta na našoj Facebook stranici  

tagirati osobu s kojom bi se odvažili na ovu nezaboravnu avanturu.

Nagradna igra traje do ponedjeljka, a dobitnici izabrani slučajnim odabirom bit će objavljeni na našim stranicama.


Pratite nas i na društvenim mrežama: