U suradnji s Mainardi food-om

Edukacijom do savršenstva: Pizzeria Victoria kao predvodnik filozofije napolitanske pizze

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ekipa pizzerie Victoria održala je radionicu na temu napolitanske pizze, u suradnji s Mainardi foodom i tvrtkom Dajna, distributerom ribe i ribljih proizvoda za Dalmaciju. Vlasnici su se odlučili istaknuti napolitanski stil, koji je, kad je riječ najpoznatijem talijanskom jelu uvijek klasa više, jer sama priprema tijesta iziskuje puno znanja i vremena.

Alen Radanović, član tima, službeni prezenter Mainardi food-a za sve projekte u Hrvatskoj je ujedno pizzaiuolo koji je uložio ogromnu količinu ljubavi, truda i vremena u edukaciju i osobni razvoj, tehnikom koju je u praksi potvrdio i dodatno razvio tijekom brojnih aktivnosti koje je Udruga organizirala tijekom njegovog boravka u Napulju.

– Alen je došao pokazati svoje znanje, on je jedan ozbiljan i educiran napuljski pizzaiolo, ušao je u srž pravljenja napolitanskih pizza i on je zato ovdje kako bi prenio svoje znanje – kazao je Igor Zagajski iz Mainardi food-a.

Podršku im je došao dati i Stefano, voditelj prodaje tvrtke Dajna iz Murtera koji je i službeni distributer za Dalmaciju konfekcije ribe i morskih plodova.

-Mi smo produžena ruka Mainardi tvrtci, zapravo smo njihov glavni distributer za Dalmaciju. Dijelimo jednake vrijednosti u poslovanju, a to su kvaliteta proizvoda i posvećenost kupcima.

Veoma je bitno ukazati na činjenicu da u svakom poslu, tako i ovom je potrebno stalno usavršavati se, edukacija je važna jer bez nje se ne može postići željeni cilj, ističu vlasnici Victorije.

– Sve izgleda dosta jednostavno, nema se tu što filozofirati, pizza je pizza, ali za njezinu izradu potrebna je velika ljubav, ona ima dušu. Pizza je prije dvjestotinjak godina bila poznata samo u Italiji i smatrala se obrokom siromašnog napuljskog naroda, a danas imamo nebrojene vrste pizza koje mogu biti jednostavne ili mogu biti krajnje kompleksne i ekstravagantne. Naš cilj je da barem dijelom uronimo u srž prave napolitanske pizze – kazali su vlasnici pizzerije.

– Želimo promovirati i okuse stvarnog Napulja, želimo promovirati ideje o novim nadjevima i kombinacijama okusa. Trudimo se prenijeti filozofiju Napulja. Pizza u Napulju nije samo jelo to je jednostavno način života, to je filozofija. Nije cilj samo prodati namirnicu, cilj je educirati ljude kako da tu namirnicu najbolje iskoriste. Kod pizzerie Victoria postoji velika volja i entuzijazam da ovo mjesto postane predvodnik ove filozofije pizze u Šibeniku. Vlasnici su otvoreni da usvoje nove tehnologije, nove proizvode i nove okuse i definitivno da budu predvodnik tog vala pizze napoletane u ovoj regiji – zaključio je Zagajski.


Pratite nas i na društvenim mrežama: