U izvedbi Ukrajinskog klasičnog baleta

Doživite božićnu čaroliju uz baletni spektakl ‘Orašar’ u Splitu. Ulaznice u prodaji od ponedjeljka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Baletna bajka Orešar, u izvedbi trupe Ukrajinskog klasičnog baleta dolazi u Spaladium Arenu 17. prosinca s početkom u 19 sati.

Djelo Pjotra Ilića Čajkovskog  je izvrsna adventska priča i jedan je od najboljih klasičnih baleta, a u Spaladium Areni Božićna bajka će biti ispričana baletnom koreografijom jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna. Baletna trupa Ukrainian Classical Ballet koju čine zaslužni umjetnici Ukrajine, dobitnici brojnih baletnih nagrada i priznanja, Kovtunovoj je koreografiji dala nadahnut, živ i raskošan izgled jedinstvenim scenografskim i redateljskim rješenjima, impozantnim dekoracijama, zapanjujućim kostimima te uzbudljivim video-projekcijama.

– Taj nesputano kreativni pogled na najpoznatiju blagdansku bajku uranja posjetitelje u pravu božićnu čaroliju koja ni najzahtjevniju baletnu publiku ne ostavlja ravnodušnom.  Orešar Ukrajinskog nacionalnog baleta na turneji Adventa 2019. rasprodao je tri puta dvoranu Lisinski, dubrovačku sportsku dvoranu u Gospinom polju, a ovih dana vlada pomamama za ulaznice za Orešaraa u Lisinskom – kazali su organizatori.

Ukrainian Classical Ballet baletna je trupa koja svojim nastupima prikazuje najljepše i najzanimljivije predstave klasičnog baleta na međunarodnoj baletnoj sceni. Godišnje plešu više od 300 baletnih predstava, a prošle su godine samo Orašara izveli više od 70 puta. U trupi plešu vrhunski plesači, prvaci i solisti ukrajinskih nacionalnih kazališta koji u svojem umjetničkom izričaju njeguju visoku tradiciju ruskog baleta i baletne škole, a neke od njih zagrebačka je publika imala prilike gledati u baletima poput Radio & Juliet, Quatro te The Great Gatsby Ballet.

Za prisustvovanje programu, uz kupljenu ulaznicu, potrebno je predočiti važeću COVID potvrdu (u elektronskom ili tiskanom obliku) i identifikacijsku ispravu. Ako na dan održavanja programa nemate važeću COVID potvrdu, povrat novca za kupljene ulaznice nažalost neće biti moguć.
Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka 8. studenoga 2021. i to u sustavu Adriaticket(www.adriaticket.com) kao i na svim prodajnim mjestima Adriaticketa.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.