Petrov i Most inzistirat će da vode i pravosuđe i policiju i tajne službe

Očekujemo da će pregovori biti tvrdi, rekao nam je prvog dana nove godine sugovornik iz HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i čelnik Mosta Božo Petrov u ponedjeljak nastavljaju razgovore o podjeli resora u zajedničkoj Vladi. Sastanak bi se trebao održati u središnjici HDZ-a.

– Očekujemo da će pregovori biti tvrdi – rekao nam je prvog dana nove godine sugovornik iz HDZ-a. Ističe da najviše problema očekuje oko Ministarstva unutarnjih poslova, te kad je riječ o Sigurnosno-obavještajnoj agenciji SOA-i. Naime, prema informacijama iz Mosta, Božo Petrov i njegova ekipa inzistirat će da uz pravosuđe dobiju i MUP te SOA-u, čemu u HDZ-u nisu nimalo skloni.

– Ne znam zašto je sada Most odjednom opsjednut i time. Smatramo da bi predsjednik Karamarko trebao pokrivati ta područja s obzirom na njegovo dosadašnje iskustvo na tim poslovima. Karamarko bi trebao biti ili zamjenik premijera ili prvi potpredsjednik Vlade koji bi koordinirao obranom, unutarnjim poslovima i službama – kaže izvor iz HDZ-a i dodaje da bi to bilo i najlogičnije.

No bude li Most nepopustljiv oko MUP-a i SOA-e, u HDZ-u bi, kako doznajemo, mogli pristati na kompromis, ali pod određenim uvjetima…

Izvor: Jutarnji.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.