Mirela Holy podnijela ostavku na mjesto predsjednice ORAH-a

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy podnijela je formalnu ostavku na funkciju predsjednice stranke putem dopisa članicama i članovima stranke 7. prosinca 2015. godine. Podnošenja ostavke izraz je odgovornosti predsjednice stranke za neispunjavanje planiranog rezultata na parlamentarnim izborima održanih prije mjesec dana, priopćili su iz stranke.

Svjesna svoje odgovornosti za sadašnje stanje u stranci, predsjednica Mirela Holy je istaknula kako njena ostavka nije napuštanje broda koji tone.

-Ostavka je čin političke odgovornosti koji bi se trebao podrazumijevati u političkom djelovanju, smatrajući kako nema mogućnosti promjene i uspjeha bez osobne odgovornosti vodstva političkih organizacija – kazala je Holy.

Naglasila je kako napuštanje funkcije predsjednice ORaH-a nije lako, ali je nužno jer je loš rezultat na izborima velikim dijelom posljedica i njenog karaktera zbog kojeg stranka trpi štetu. Kao političarka idealistica, svjesna je, kaže, da ne živimo u idealnom svijetu, a u politici nažalost, ovi su izbori pokazali, nisu dovoljne dobre ideje, dosljednost i poštenje.

Svoje ostavke na funkcije potpredsjednice I potpredsjednika stranke podnijeli su i Božana Zadro te Davor Šrklec.

ORaH-u sada predstoje obavezni unutarstranački redovni izbori (koji se preklapaju s izvanrednim, uslijed podnijetih ostavki) predviđeni Statutom nakon izbora za Hrvatski sabor u roku od tri mjeseca te će po njihovoj provedbi stranka dobiti novo vodstvo.


Pratite nas i na društvenim mrežama: