EVO KOGA SMO POSLALI U SABOR: Rimac, Pauk, Klarin, Petrina!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

hdz dip

 

U IX izbornoj jedinici nakon prebrojavanja većine glasačkih listića raspodjela mandata izgleda ovako: 8 mandata HDZ-u, 4 mandata SDP-u i 2 mandata MOST-u.

Dvoje kandidata iz Šibensko – kninske županije, a s liste Domoljubne koalicije odlaze u Sabor. Radi se o bivšoj kninskoj gradonačelnici Josipi Rimac i županu Goran Pauk. Što se tiče ostanka na mjestu župana, još jučer je Goran Pauk izjavio da će se to pitanje odlučiti unutar stranke.

Hrvoje Zekanović, koji je ipak ostao deveti na listi, komentirao je činjenicu da ipak u Sabor ne ulazi – Iskreno, razočaran sam, naravno da bio volio ući u Sabor ali razmišljam pozitivno i promatram to s vedrije strane. Ja neću u Sabor, ali hoće moji kolege koji su jako dobri ljudi i drago mi je što se rađa jedna nova snaga, novi kolektiv što se ustrojstva Vlade i vođenja države tiče. Osim toga, uzevši u obzira da je skoro dvije tisuće ljudi, većina u Šibeniku, dalo svoj glas za mene, ovo nije moj neuspjeh. Dapače, zahvalan sam im- komentirao je Hrvoje Zekanović.

hdz dip
S liste koalicije Hrvatska raste, iz Šibensko – kninske županije u Sabor odlazi Ivan Klarin, Tišnjanski načelnik. Franko Vidović, koji nije ostvario drugi saborski mandat, nije htio komentirati ovaj neuspjeh.

sdp dip
Nadalje, u IX izbornoj jedinici nezavisna lista MOST pokazala se kao najveće iznenađenje izbora. Iz Šibensko- kninske županije saborski mandat ostvario je primoštenski načelnik i nositelj liste, Stipe Petrina.
Uđe li Goran Pauk u Sabor bit će zanimljivo pratiti razvoj situacije između njega i Stipe Petrine, dugogodišnjih političkih rivala.

most dip


Pratite nas i na društvenim mrežama: