Županijski vijećnici tvrtki generala Gotovine ipak odobrili uzgoj tuna kod Murtera

Iako je Općinsko vijeće Murter-Kornati na svojoj izvanrednoj sjednici dalo negativno mišljenje na konačni prijedlog izmjena Prostornog plana Šibensko-kninske županije u sklopu kojeg su južno od otoka Balabre predviđeno postavljanje tunogojilišta, Županijska skupština danas je ipak dala u koncesiju spomenuto pomorsko dobro tvrtki u čijem je suvlasništvu general Ante Gotovina.  Župan Goran Pauk istaknuo je kako mišljenje Općinskog vijeća nije obvezujuće, a spomenuo je i kako iz Murtera tijekom javne rasprave o izmjenama županijskog Prostornog plana nije stigla niti jedna jedina primjedba.

-Općinsko vijeće u ovom slučaju nije nalogodavno tijelo, a očito nekome smeta što se spominje ime hrvatskog generala Ante Gotovine – kazao je župan. Vijećnik Stipe Petrina koji se zalagao da se ipak uzme u obzir stav murterskog Vijeća nazvao je ovaj slučaj ‘političkim nasiljem’.

-Općinsko vijeće bilo je 11:0 protiv, a što je ovo sad nego političko nasilje i prisila jer se njihovo mišljenje ne usvaja – ustvrdio je Petrina.

Sličnog je razmišljanja bio i županijski SDP koji je prilikom glasovanja ostao suzdržan.

-Župan je taj koji u ovom slučaju politizira i zloupotrebljava ime generala Gotovine. Nitko nije protiv generala kao niti protiv jednog drugog koncesionara, ali stav je dobre političke kulture, iako Općinsko vijeće nije nalogodavno tijelo,  njihov stav mora imati određenu težinu – poručio je SDP-ov vijećnik Krešimir Šakić.

Skupština je na koncu usvojila davanje sporne koncesije glasovima 29 vijećnika ‘za’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.