Županija ukupni pobjednik natječaja za agroturizam

Pratite nas i na društvenim mrežama:

– Agroturizam predstavlja veliku priliku za razvoj Dalmacije, pogotovo njenih ruralnih krajeva. Trenutno imate 250 domaćinstava i potencijal za rast na čak 1.500 domaćinstava. To bi Dalmaciji donijelo 75.000 eura godišnje prihoda, a otvorilo bi i 3.000 novih radnih mjesta – kazala je Louisa Vinton, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj na svečanoj dodjeli priznanja za najbolje agroturističko imanje Šibensko-kninske županije. Nagrađeno je ukupno 15 gospodarstva, što našu županiju ujedno čini i ukupnim pobjednikom prvog natječaja za Agroturizam u Dalmaciji. Natječaj je organizirao UNDP u suradnji s četiri dalmatinske županije, s ciljem poticanja kvalitete, inovativnosti i atraktivnosti agro ponude.

ZLATNE MEDALJE

Županija šibensko-kninska i Razvojna agencija Šibensko-kninske županije zlatne medalje i 7.000 kuna za kvalitetu dodijelili su OPG Kalpić, seoskom imanju i autokampu Robeko, seoskom domaćinstvu Dabar, Baćulov dvor, domaćinstvu Kamena kuća, Jurlinovim dvorima, Šarićevim dvorima, kušaonici Skradinske delicije i PG Dalmatima. Srebrene medalje i 6.000 kuna pripale su Galjin dvoru, Pilipovom dvoru, agroturizmu Čogelja i braniteljskoj poljoprivrednoj zadruzi Dalmacija eko projekt. Brončanom medaljom i sa 5.000 kuna nagrade mogu se pohvaliti kamp Skradin i Seosko gospodarstvo Banovi dvor.

USPJEŠNO OČUVALI TRADICIJU

Svi oni, tvrde organizatori, nagrađeni su zbog uspješnog očuvanja i promocije dalmatinske prirodne i kulturne baštine te tradicijske gastro ponude. Podsjetimo, na području Dalmacije nagrađeno je ukupno 35 agroturističkih gospodarstava, te im je dodijeljeno ukupno 228.000 kuna.


Pratite nas i na društvenim mrežama: