Željko Krnčević u akciji – sutra otvara samostalnu izložbu fotografija u Rijeci

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Poznati šibenski kulturni djelatnik, arheolog, kustos i fotograf Željko Krnčević sutra će u Rijeci otvoriti svoju samostalnu izložbu fotografija kojom će ljepote Krešimirovog grada približiti javnosti Kvarnera i okolice. Izložba jednostavnog naziva ‘Boje Šibenika’ bit će postavljena u prostorijama Državnog arhiva u Rijeci, a pokrovitelj iste je Turistička zajednica grada Šibenika.

-Izložba se sastoji od 33 fotografije u koloritu, naravno, na kojoj su prikazani motivi Šibenika kako panoramski tako i detalji – upoznaje nas kratko autor sa svojom izložbom koju zajednički organiziraju riječki i šibenski Zmajski stolovi, točnije Družba ‘Braće Hrvatskog Zmaja’ iz Rijeke i Šibenika.

Izložba u Rijeci moći će se razgledati naredna tri tjedna nakon otvorenja.

Spominjući Krnčevića i Zmajski stol nije teško sjetiti se nedavno pokrenute inicijative o podizanju spomen – ploče na Paklini, mjestu posljednjeg počivališta brojnih Šibenčana koji su tamo stradali od kuge. Kako nam kaže Krnčević, ta spomen – ploča trebala bi biti postavljena u svibnju iduće godine, a u kojem točno obliku – to još treba odrediti.

-Želja mi je da to bude mali uređeni prostor, nešto čime ćemo simbolično odati počast tim starim Šibenčanima – komentirao je Krnčević, dodajući da šibenski Zmajski stol još uvijek podržava inicijativu.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.