VODOVOD: Neposredni uvid u stanje u IVANAL- u na Lozovcu ostavlja sumnje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon jutrošnje presice na kojoj je vlasnik IVANAL-a Marko Ivanović izjavio da njegova tvrtka nema veze sa zagađenjem vode, te da je sav opasni otpad na Lozovcu saniran, tvrtka Vodovod i odvodnja oglasila se sljedećim priopćenjem:

‘Slijedom novinskih napisa i izjave gospodina Ivanovića od 19. rujna 2014 u svezi nedavnog onečišćenja vode, Vodovod i odvodnja d.o.o.Šibenik dostavlja očitovanje.

Nedavno onečišćenje izvorišta u Jarugi izazvalo je reakcije pojedinih javnih djelatnika i ostalih građana među kojima i gospodina Marka Ivanovića, vlasnika bivše tvornice Ivanal na Lozovcu. U svojoj izjavi na konferenciji za novinare u tvrtki Ivanal na Podima,dana 19. rujna 2014., gospodin Ivanović tvrdi da tvornica na Lozovcu ne predstavlja opasnost po okoliš, iako neposredni uvid u stanje na navedenom području stvara drugačije mišljenje.

lozovac_tvornica_vodovod

Trgovačko društvo Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik ima zakonsku i moralnu obavezu isporučiti čistu vodu svojim potrošačima što je i činilo u svojih 135 godina postojanja. Stoga smo mišljenja da se umjesto prebacivanja odgovornosti i osuđivanja treba pozabaviti sanacijom mogućeg uzroka onečišćenja s područja bivše tvornice IVANAL na Lozovcu.

Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik nema namjeru osuđivati tvrtku IVANAL već je zbog zajedničkog interesa i brige za okoliš te zdravlje stanovništva, spremno sudjelovati u sanaciji onečišćenog područja kako bi što prije otklonili nastalo onečišćenje te poziva sve zainteresirane strane da odmah sjednu za zajednički stol i pronađu rješenje za sprječavanje ovakvih incidenata.’

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: