Vodice od Ministarstva traže ponovno otvaranje ispostave Lučke kapetanije

Grad Vodice uputio je ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišu Hajdašu Dončiću pismo u kojem zahtjeva objašnjenje gašenja ispostave Lučke kapetanije u Vodicama. Naime, nakon što je krajem prošle godine kapetan vodičke Lučke kapetanije otišao u mirovinu, a na njegovo mjesto nije primljen novi djelatnik Vodice su ostale bez educirane i ovlaštene osobe koja bi obavljala dužnost Kapetanije.

PRIHODI DO 800 TISUĆA KUNA

-Grad Vodice inzistira na hitnom otvaranju Lučke kapetanije ispostave Vodice – stoji u priopćenju u kojem se navodi kako je na vodičkom području registrirano 2300 plovila, u sezoni još 900 stranih plovila, a obuhvaća dvije marine i 99 nautičkih milja. Tamošnja ispostava Lučke kapetanije godišnje je prihodovala 600 tisuća do 800 tisuća kuna te je po učinku smještena među prvih deset ispostava u Hrvatskoj.

-Vodička luka broji 90 tisuća dolazno-odlaznih putnika. Ispostava je to u kojoj se godišnje obavi više od 3500 upravnih i neupravnih predmeta i kontrolira pomorsko dobro. Ona sudjeluje u radu izdavanja koncesijskih odobrenja i vrši nadzor nad njima. Provodi se i kontrola ukrcaja i iskrcaja ribarskih brodova te vrši iznajmljivanje plovila. Osim toga, ova ispostava obavlja i poslove za dva naselja na otoku Prviću koji su u integraciji ispostave – navode vodički gradski čelnici koji se ne mire s gašenjem LK u svom gradu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.