Vila nad Banjem postaje centar udruga

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U vili iznad Banja, prema prostoru bivšeg TEF-a Grad Šibenik uredit će centar udruga. Putem natječaja koji će biti raspisan uskoro, među svim šibenskim udrugama odabrat će se kandidati koji će biti budući stanari TEF-ove vile. Gradonačelnik Šibenika Željko Burić navodi kako je riječ o objektu u vlasništvu tvrtke TEF koji je dugo godina bio prazan, a korišten jedino kao prenoćište radnika koji su radili na Banju. Tijekom izgradnje Banja, nastavlja, na višim katovima uređene su prostorije za smještaj radnika, pa je objekt, unatoč dugogodišnjem nekorištenju, u relativno dobrom stanju.

REVITALIZIRATI OBJEKT

Nedavno je iz njega izneseno sve smeće, te još preostaje do kraja urediti veliko skladište u prizemlju i počistiti prostorije na katovima koje su useljive odmah, kaže gradonačelnik.

– Cilj nam je revitalizirati taj vrijedni objekti koji dosad nije bio u konkretnoj funkciji. Vodeći se razmišljanjem o nedostatku prostora, s čim su suočene gotovo sve šibenske udruge, odlučili smo objekt dati na korištenje njihovim predstavnicima, te im na taj način dati poticaj za rad – napominje gradonačelnik Burić. Govori kako bi budući centar trebao djelovati kao kreativni inkubator koji bi se sa svojim svojstvima odlično uklopio u koncept plaže Banj. Svi ti mladi ljudi, okupljeni zajedno, mogli bi, navodi Burić, doprinijeti uzletu čitavog tog dijela Šibenika. U objektu, osim za kancelarije, ima mjesta i za trening, za udruge koje održavaju sportske prostore, budući da su na raspolaganju dvije veće prostorije dvoranskog tipa.

CENTAR OSTAJE

Gradonačelnik navodi kako nijedan budući projekt u TEF-u neće promijeniti koncepciju centra udruga.

– Bez obzira na budućeg investitora koji će ulagati u TEF-u nakon što se raspetljaju vlasnički odnosi i dugovanja, centar će nastaviti djelovati, te će morati biti inkorporiran u svaki budući projekt – garantira Burić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.