VIDEO: Klapa Sebenico objavila spot inspiriran grupom ‘Iz Šibenika si ako…’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Klapa Sebenico objavila je spot napravljen od fotografija starog Šibenika uz glazbenu podlogu u kojoj izvode pjesmu ‘Šibenska balada’. Autor video spota je Maja Gnjidić, a video je napravljen inspiriran facebook grupom ‘Iz Šibenika si ako…’ koja je početkom godine prikovala za najpopularniju društvenu mrežu brojne Šibenčane.

Kako zvuči ‘Šibenska balada’ u izvođenju klape Sebenico poslušajte OVDJE. 

Klapa Sebenico nastala je u svibnju 2011. godine. Već nakon nekoliko mjeseci djelovanja počinju sa snimanjem albuma prvijenca “Dobra večer Uzorita” koji izdaje “Scardona Discography”. Klapa sačinjena od iskusnih, a još mladih klapaša kroz godine je u raznim sastavima osvajala razne nagrade na festivalima diljem Lijepe naše i šire. Ivica Vlaić, Krešimir Batinica i Branimir Bubica su od 2000. do 2005. bili djelom klape “Teuta” , koja je u to vrijeme bila rekorder po osvojenim nagradama na Omiškom festivalu i Festivalu dalmatinske šansone Šibenik. Marjan Milošević bio je član uspješne šibenske klape “More” koja je najveću popularnost stekla surađujući s Nenom Belanom. Marko Grubišići Miro Bušac bili su članovi klape “Bilice” koja je u svom kratkom djelovanju ostavila veliki trag na klapskoj sceni.

U posljednje vrijeme članovi djeluju u sljedećim klapama; Marko,Miro i Marjan u klapi” Babalubam”, Krešimir i Branimir u klapi” Nas Quatros” te Ivica u “Kud Cambi Kaštel Kambelovac”. Odlučili su ujedniti svoja iskustva i glasovne sposobnosti te stvoriti jednu vrijednost kako za grad Šibenik tako za hrvatsku klapsku scenu. 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.