VIDEO: Gradska straža snimila povijesne filmove o bitkama u Šibeniku, kugi…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenska Gradska straža snimila je tri povijesna videouratka u kojim je uprizorila bitku s Mlečanima iz 1378. godine, stanje u gradu nakon što ga je poharala kuga 1649. godine te priču o najpoznatijim humanistima grada Antunom i Faustom Vrančićem, Horacijom Fortezzom, Jurjem Šižgorićem, Božom Bonifačićem…Povijesni filmovi, uz videouratke uprizorenja pomorske bitke i bitke za tvrđavu s lanjskog Srednjovjekovnog sajma u Šibeniku, turistima  će biti dostupni putem pametnih telefona.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PkarZN3w39Q[/youtube]

Naime, turisti će nakon skeniranja QR koda na svim obilježenim detaljima na ulicama grada Šibenika preko internetskih stranica Turističke zajednice moći pogledati spomenute filmove.

-Aplicirali smo na natječaj Ministarstva turizma i dobili 20 tisuća kuna za ovaj projekt. Jedan film snimili smo u suradnji s Muzejom grada Šibenika, budući da s njima imamo jako dobru suradnju. Ovo je odlična promocija grada, ali i Srednjovjekovnog sajma, a tek na kraju Gradske straže. Mi smo ovdje tek u službi – skromno će Joško Babačić iz Gradske straže. Najavio nam je kako im je želja na ovogodišnjem Srednjovjekovnom sajmu uprizoriti bitku na tvrđavi sv. Nikole te na taj način zatvoriti sve šibenske fortifikacijske spomenike.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lSl3mY2igzQ[/youtube]

Direktor  TZ-a Dino Karađole kazao nam je kako su filmovi odlična priča o povijesti grada kroz koje se predstavila Gradska straža, kao svojevrsni šibenski brand.

-Osim toga, Gradska straža ove sezone turistima će se predstaviti jednom tjedno ispred katedrale – najavljuje Karađole.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MMosPckfJJs[/youtube]


Pratite nas i na društvenim mrežama: