VIDEO/FOTO: Radnici TLM-a na ulicama: Burić ih nije dočekao, Mileta poručio: Grad vam ne može pomoći

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Stotinjak radnika šibenske Tvornice Prešanih proizvoda (TPP) na svom prosvjednom mimohodu stiglo je pred zgradu šibenske gradske uprave kako bi gradske predstavnike upozorili na sve što se u tvornici događa, a budući da gradski čelnici do danas u teškoj situaciji nisu kontaktirali radnike, niti su im uputili riječi podrške.

Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević pred zgradom gradske uprave zagrmio je kako država mora pomoći TLM-u, kao što je pomogla Borovu.

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=2r2btr2kyeQ[/embedyt]

TLM-prosvjed6

TLM-prosvjed9

– Ako se već stalno priča o strateškim privrednim granama, ništa nije više strateško od šibenskog TLM-a koji je gotovo u cijelosti orijentiran izvozu i proizvodnji. Takvih firmi nema puno u Hrvatskoj– naglasio je Matijašević.

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=kFpb3XMx9EM[/embedyt]

Radnici su uspjeli dozvati zamjenika šibenskog gradonačelnika zaduženog za gospodarstvo Danijela Miletu, ali ne i gradonačelnika Šibenika Željka Burića. Kako smo doznali, Burić je, unatoč najavljenom prosvjednom mimohodu i činjenici kako je riječ o opstanku jedne od za šibensko gospodarstvo najznačajnije tvrtke, čitav dan ranije otišao u Vukovar, iako se tek sutra održava mimohod sjećanja na žrtve rata. Zašto niti ovoga puta nije ostao iskazati podršku svojim sugrađanima koji nisu primili plaću nekoliko mjeseci i čija je budućnost upitna, to nismo saznali.

TLM-prosvjed3

TLM_prosvjed

Kad već nije gradonačelnik, Mileta je u ime gradske vlasti komentirao situaciju u TLM-u. TLM je Šibenik, kazao je, i gradska uprava podržava radnike u svemu, ali problemi tvornice ne mogu se riješiti u zgradi gradskih službi, zaključio je zamjenik gradonačelnika Šibenika.

TLM-prosvjed10

TLM-prosvjed11

Ispred zgrade Županije prosvjednicima se obratio župan Pauk te je kazao kako je danas već poslao pismo svim nadležnim ministarstvima i Vladi RH u kojem je tražio da se napravi cjelovita revizija ugovora koji je potpisan 2007. godine oko privatizacije TLM-a te da se točno utvrdi koje su bile obveze, a što je od toga realizirano. Pauk je izrazio podršku prosvjednicima, a državi poručio da ukoliko aktualni vlasnik nije u stanju voditi tvornicu na efikasan način, neka se nađe novi strateški partner koji će zadržati radna mjesta i proizvodnju.

Župan je otkrio kako navodno već postoje zainteresirani partneri koji bi bili voljni preuzeti šibenski TLM.

TLM prosvjed5

TLM-prosvjed4

TLM_prosvjed1

TLM-prosvjed1

 

Radnici TLM-a mirno su se razišli nešto iza podne, uz povike ‘Hoćemo plaće’, te najavu, ako bude trebalo, da će se ići i u Zagreb na Markov trg.,

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.