Usvojen gradski proračun za 2014., SDP poručio: Vozite u krivom smjeru!

Šibenski parlament usvojio je prijedlog proračuna za 2014. godinu koji iznosi 198 milijuna i 587 tisuća kuna. Proračun Burićeve administracije nisu prihvatili SDP i HNS,dok su suzdržane bile nezavisne vijećnice Iris Ukić Kotarac i Mira Vukšić. SDP je proračun nazvao nerealnim te ga je okarakterizirao ‘nastavkom vožnje aktualne gradske vlasti u krivom smjeru’.

NEMATE NOVIH PROJEKATA

-Proračun nema novih projekata, nastavili ste ondje gdje smo mi počeli, ali u skupljoj verziji. Pričate o čvoru Bosanske i ulice Stjepana Radića taj ćete čvor još više začepiti i imate ćemo rijeke automobila. Poljana se ponovno projektira, čemu?! Za usluge odnosa s javnošću i zonu Podi planirate ista sredstva umjesto da ih preraspodijelite za potrebe djece s posebnim potrebama, uređenje javnih WC-a te nabavku spremišta za opuške i cigarete! Ovo uopće nije proračun, već predračun – kazao je Joško Šupe u ime SDP-a. Gradonačelnik Željko Burić odgovorio mu je kako je on zadovoljan vožnjom Gradske uprave, a u kojem smjeru vozi reći će građani na izborima. Pojasnio je kako proračun nema spektakularnih inovacija, no realan je te sve gradske četvrti tretira na jednak način.

NAPRAVIT ĆEMO ISKORAK I U 2014. GODINI

-Osim što smo nastojali zadržati sve zatečene projekte, nastojali smo i iznaći rješenje za korak dalje kao što je nastavak projekta kina Odeona, prometni čvor Bosanske te želimo pokazati da će, usprkos teškom ekonomskom trenutku, grad Šibenik napraviti iskorak i u 2014. godini – kazao je Burić, a potom se osvrnuo na kritike SDP-a na račun uređenja prometa na križanju Bosanske i Radićeve ulice.

-Zar mislite da su naše rješenje semaforiziranog križanja crtali pekari i slastičari? Tamo postoje dvije škole, jaslice, dječji vrtić i igralište i sigurnost djece nam je najvažnija. U osnovi se slažem da je rotor brže rješenje, no prilikom uređenja prometa mora se gledati čitava cjelina – naglasio je gradonačelnik. SDP-ovce je smetalo i zašto su se proračunom smanjila sredstva u stavci zapošljavanja na gospodarskoj zoni Podi, što je pročelnik za gospodarstvo Matija Bumbak pojasnio kako u proteklom razdoblju nije pripremljena dokumentacija za nove projekte na Podima pa spomenutu stavku nisu željeli nerealno povećavati.

U proračunu za iduću godinu za razvojne programe izdvojeno je ukupno 49 milijuna kuna, između čeka za projekte: uređenja ljetne pozornice na sv. Mihovilu 9 milijuna kuna, za rekonstrukciju kina Odeon 2,2 milijuna kuna, 3,2 milijuna kuna za uređenje križanja Bosanske i ulice Stjepana Radića, 3 milijuna kuna za modernizaciju javne rasvjete i izradu rasvjete u Grebaštici, Lozovcu, Danilo Birnju te Brodarici, 2,5 milijuna kuna za nastavak radova na plaži Banj, te 2,4 milijuna kuna za izgradnju druge faze RCGO Bikarac.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.