USPJEŠNO ŠIBENSKO PERO: Aljoša Vuković i Kristijan Mirić nominirani za književnu nagradu Kiklop

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski književni krug ponovno ima razloga za slavlje. Među trideset nominiranih imena u raznim kategorijama za književnu nagradu Kiklop našla su se dva domaća imena i to Aljoša Vuković i Kristijan Mirić.

PONOVNO ŠIBENSKO PERO

Aljoša Vuković nominiran je u kategoriji knjige godine za djecu i mladež i to na naslov ‘Povratak u Ulicu zagonetki.

-Nemam pojma. Ovo mi je prvi glas. Iznenađen  sam i naravno da mi je drago jer je to nagrada struke  – kratko je komentirao Aljoša do kojeg je vijest o nominaciji stigla od nas.

Uz njega,u istoj kategoriji,  nominirane su još i Kornelija Benyovsky – Soštarić (Mala vrtlarica) te Silvija Šesto, Davor Šunku i Ana  Šesto (‘Palac Sim palac Tam).

Osim Aljoše, među nominiranima je i Kristijan Mirić. Njegov naslov ‘Informatičar starog kova’ i to u kategoriji debitant godine.  Dodajmo da je prošle godine u istoj kategoriji slavio još jedan Šibenčanin Antonio Barišić za roman prvijenac ‘Srest ćemo se opet’. Uz njega, kipić Kiklopa dobio je i šibenski bard Arsen Dedić za pjesničku zbirku godine ‘Kapi za oči’.

Nagrada Kiklop utemeljena je prije deset godina, a dodjeljuje se za postignuća na području književnosti Republike Hrvatske. Ove godine dodjeljuje se zadnje dana Sa(n)jam knjiga u Puli, 14. prosinca.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.