TRAGEDIJA U KIJEVU: Ubijeni policajac imao 48 godina, 61-godišnji ubojica uhićen

Policajac A.G. koji je sinoć ubijen na radnom zadatku prilikom dojave o obiteljskom nasilju u Kijevu imao je 48 godina, a za sobom je ostavio majku, ženu i troje djece. Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić obitelji stradalog policajca izrazio je duboku sućut, dok je drugom stradalom policajcu J.G., koji se nalazi u bolnici te je van životne opasnosti,  zaželio brz oporavak. Podsjetimo, sinoć oko 20 sati na dvojicu policajca, prilikom intervencije, nožem je nasrnuo 61- godišnji obiteljski nasilnik i pri tom ih ozlijedio. Jedan je preminuo na putu do bolnice, dok su drugome liječnici konstatirali teške tjelesne ozlijede.

VELIKA TRAGEDIJA

– Mi u policiji smo kao jedna velika obitelj i ovo nas je itekako dojmilo i potreslo, znamo da je ovo stresan, težak i opasan posao, ali ovo je velika tragedija i gubitak za policiju. Tragedija je tim veća što se radi o uzornom i dobrom policajcu – kazao je medijima jutros ispred sjedišta PU šibensko-kninske Kostanić. Napomenuo je kako je preminuli policajac u policijske redove pristupio 1993. godine, a u Policijskoj postaji Knin radio je 18 godina i to većinom na poslovima prometne policije.

kostanic

Kostanić je potvrdio kako je obiteljski nasilnik otprije poznat policiji. Osumnjičenom S.C. na teret se stavlja kazneno djelo teškog ubojstva i kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju. Ubojica je uhićen te se nalazi na ispitivanju u policiji. Iako su neki mediji navodili kako je sinoć u Kijevu došlo do pucnjave tijekom koje je osumnjičeni ranjen, Kostanić je to danas demantirao. Kazao je kako osumnjičenik nije ranjen.

UBOJICA OTPRIJE POZNAT POLICIJI

– U dogovoru s nadležnim državnim odvjetnikom mi ćemo u tijeku današnjeg dana ili sutra privesti osumnjičenika u pritvor Županijskog suda – poručio je policijski načelnik te je dodao kako šibensko-kninska Policijska uprava ovakav tragičan događaj ne pamti u mirnodopskom razdoblju.

Slučaj teškog ubojstva policajca preuzelo je Županijsko državno odvjetništvo koje će o svim daljnjim postupanjima o ovom nemilom događaju obavijestiti javnost priopćenjem.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.