U Dubrovniku predstavljena modernizacija šibenske javne rasvjete

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na redovitoj godišnjoj  skupštini Udruge LUCI (Lighting Urban Community International), što se od 5. do 9. studenog održala u Dubrovniku, inženjer elektrotehnike Mladen Živković, iz  Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika, sudjelovao je  kao gost-predavač. Živković je predstavio projekt modernizacije javne rasvjete na administrativnom području Grada Šibenika.

-Grad Šibenik je uspješno proveo modernizaciju javne rasvjete, uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te su modernizacijom ostvarene znatne uštede u potrošnji električne energije, smanjenju emisije štetnih plinova te smanjenju svjetlosne zagađenosti. Grad Šibenik nastojat će i dalje provoditi mjere modernizacije javne rasvjete na svom području uz veću implementaciju LED tehnologije – naglasio je u svom predavanju Mladen Živković.

konferencija_dubrovnik

Na  konferenciji  je održan niz predavanja, na kojima su govorili stručnjaci iz Amsterdama, Bruxellesa, Bukurešta, Eindhovena, Ghenta, Helsinkija, Lyona, Pariza, Rotterdama i Seoula, dok su o pitanju i problemima javne rasvjete, pored našeg predstavnika, izlagali  i predstavnici gradova Karlovaca i Sarajeva. U Dubrovniku je tako boravilo preko 150 stručnjaka iz područja javne i dekorativne rasvjete, te predstavnici 35 gradova.

LUCI je udruga koja okuplja gradove i stručnjake iz područja rasvjete iz cijelog svijeta s ciljem razmjene iskustava pri korištenju rasvjete kao glavnog alata za urbani, društveni i gospodarski razvoj gradova, uz osobit naglasak na energetsku učinkovitost i utjecaj rasvjete na okoliš.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.